Dezvoltatorul Wallberg Properties, controlat de omul de afaceri Valentin Morar, devansează cu 6 luni construcția celui de-al doilea turn rezidențial din ansamblul XCity Towers

Dezvoltatorul Wallberg Properties, controlat de omul de afaceri Valentin Morar, devansează cu 6 luni construcția celui de-al doilea turn rezidențial din ansamblul XCity Towers
scris 7 aug 2019

Dezvoltatorul imobiliar Wallberg Properties, deținut de omul de afaceri arădean Valentin Morar, pregătește al doilea turn de 15 etaje din prima etapă de dezvoltare a ansamblului XCity Towers din Timișoara.

Lucrările de construcție vor începe în toamnă și vor continua în paralel cu primul turn care va fi finalizat până în vara anului viitor. Astfel, dezvoltatorul va construi două clădiri simultan devansând cu 6 luni construcția față de planul inițial. Wallberg lucrează în prezent la obținerea tuturor autorizațiilor și avizelor necesare și organizarea șantierului.

Una dintre cele mai bogate familii din Belgia trimite în România peste 30 milioane euro CITEȘTE ȘI Una dintre cele mai bogate familii din Belgia trimite în România peste 30 milioane euro

În luna noiembrie 2018, Wallberg a obținut o finanțare de 5,85 milioane euro de la Garanti Bank pentru proiect.

 

Investiția se ridică la 62 de milioane de euro, din care prima etapă va reprezenta 36 de milioane de euro. 

Prima clădire, Tower 1, va cuprinde 135 de apartamente, 114 parcări exterioare și 50 de parcări acoperite, ca și o suprafață de 542 metri pătrați destinată spațiilor comerciale și de birouri. Tower Two va avea un regim de înălțime de 15 etaje, la fel ca prima clădire a proiectului. Numărul apartamentelor pe care Wallberg le va avea în construcție în Timișoara va urca la 279 de unități, adăugându-se și o componentă office de 1.400 metri pătrați.

Wallberg Properties reunește un grup de companii de dezvoltare imobiliară coordonat de antreprenorul Valentin Morar, activ pe piața locală din 2004.

Portofoliul companiei include Arad Plaza și Bourgeoise Residence finalizate recent, un proiect de vile din Cluj-Napoca, un proiect finalizat în anul 2012 în Brașov, ca și ansamblul Sunny Ville din Brașov cu prima etapă încheiată, iar a doua aflată în fază de construcție. Dezvoltatorul a construit până acum circa 150 000 de metri pătrați la o valoare de piață estimată la peste 90 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
wallberg properties
garanti bank
xcity towers