EMS Floor Group vizează extinderea în Franța

EMS Floor Group vizează extinderea în Franța
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2022

EMS Floor Group, grup de companii specializate în aplicarea de pardoseli pe bază de rășini, cu sediul central în România, a încheiat anul 2021 cu afaceri de peste 13,5 milioane de euro, în creștere cu peste 30% față de anul precedent, ca urmare a performanțelor obținute în Belgia și Luxemburg, dar și a redeschiderii proiectelor mari și medii în România, post-pandemie. Pentru 2022, compania din Turda și-a propus să se extindă în Franța, să consolideze businessul început anul trecut în Ungaria și să investească în forța de muncă specializată, o provocare  continuă pentru domeniul în care activează.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Pentru EMS Floor Group, 2021 a fost un an al schimbărilor, atât în ceea ce privește organizarea internă, cât și din perspectiva extinderii pe piețele externe. Dintre țările în care este prezent grupul, Belgia a performat cel mai bine prin proiectele în domeniul pardoselilor, atât din punctul de vedere al volumelor de vânzări, cât și al suprafețelor realizate. În Ungaria, o piață mai matură și mai organizată decât cea din România, unde EMS și-a deschis filială anul trecut, s-au pus deja bazele unor proiecte de anvergură.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

”Anul trecut am continuat planul strategic de dezvoltare prin deschiderea filialei din Ungaria și consolidarea afacerii pe toate celelalte piețe pe care suntem prezenți. Rezultatele obținute - afaceri de peste 13,5 milioane de euro, în creștere cu peste 30% față de 2020 -, ne întăresc convingerea că vom duce la îndeplinire obiectivul strategic pe termen mediu, respectiv, depășirea pragului de 20 milioane de euro cifră de afaceri până în 2023 și marcarea poziției de lider european în rândul furnizorilor de servicii de aplicare de pardoseli pe bază de rășină.

În Belgia, am atins un maxim anul trecut, atât ca volume realizate, cât și din punctul de vedere al cifrei de afaceri. În afară de proiectul pe care l-am derulat pentru cea mai mare închisoare din Belgia, am executat pardoseli într-una dintre cele mai mari fabrici din Europa din industria farmaceutică. Iar în Ungaria, unde am pus bazele unui business promițător, rezultatele au început să se vadă. Am contractat deja proiecte de anvergură - de exemplu o parcare de 10.000 mp -, și am început anul 2022 cu colaborări promițătoare”, a declarat Claudiu Baciu, co-fondator al EMS Floor Group.

EMS Floor Group a trecut, anul trecut, și printr-un amplu proces de schimbare la nivel intern, atât în ceea ce privește managementul, cât și echipele de execuție din fiecare țară.

Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România CITEȘTE ȘI Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România

”Întreaga echipă de management s-a schimbat și am reconfigurat și echipele pe fiecare țară în parte. Dacă până acum managementul era concentrat în România, din nevoia de a fi mai aproape de clienți și de cultura lor, am decis să avem echipe de management locale. Astfel, echipele TESA s-au mărit în Belgia și Luxemburg, în 2021, iar echipa din România  s-a modificat în conformitate cu nevoile specifice. S-a alăturat grupului firma EMS Floor KFT în Ungaria, care are deja o strategie pe termen lung, iar lucrările au apărut în scurt timp. Ca efect al noii strategii, am efectuat schimbări și o reconfigurare și la nivelul echipelor de execuție”, a adăugat Claudiu Baciu.

Pe lângă dezvoltarea continuă în România și Ungaria și consolidarea relațiilor cu furnizorii importanți, principalul obiectiv al EMS Floor Group în 2022 este extinderea pe piața din Franța, după modelul proiectului lansat în Ungaria. EMS Floor Group execută proiecte pe piața franceză încă de la începutul businessului, însă în acest an obiectivul principal este deschiderea unei companii și dezvoltareași în această țară.

EMS Floor Group – European Multisolutions Systems Group SRL – este o companie antreprenorială integral românească fondată în 2010, la Turda, de frații Claudiu și Marius Baciu. 

EMS Floor Group  operează cu trei divizii specializate: EMS Floor Systems, EMS Hydro Systems și EMS Polishing. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ems floor group
franta