EXCLUSIV Compania imobiliară WdP, a uneia dintre cele mai bogate familii belgiene, semnează a doua achiziție din România în acest an, tranzacție de 21 milioane euro

EXCLUSIV Compania imobiliară WdP, a uneia dintre cele mai bogate familii belgiene, semnează a doua achiziție din România în acest an, tranzacție de 21 milioane euro
scris 10 aug 2018

Dezvoltatorul belgian de proiecte industriale și de logistică WdP, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de profil din România, a preluat un parc logistic din Timișoara, pentru care a investit circa 21 de milioane de euro. Parcul este închiriat mai multor companii, printre care Procter&Gamble.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Astfel, WdP ajunge la un portofoliu de 19 proiecte în România, cu o suprafață închiriabilă de 434.000 metri pătrați, ocupați integral.

WdP se află la a doua achiziție din acest an, după ce, în primul trimestru, a cumpărat un parc în Brașov, într-o tranzacție de tip sale and lease back, tranzacție anunțată de Profit.ro.

Investitorul belgian are în dezvoltare în România proiecte care totalizează 114.600 metri pătrați, în condițiile în care deține peste 3,2 milioane de metri pătrați de teren pentru proiecte viitoare.

EXCLUSIV Frații Cristescu, proprietarii uzinei și ai parcului industrial Faur București, au semnat cu Ibis pentru primul lor hotel de lanț internațional CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Cristescu, proprietarii uzinei și ai parcului industrial Faur București, au semnat cu Ibis pentru primul lor hotel de lanț internațional

Valoarea de piață a terenurilor și a celor 19 proiecte din România este de 337,7 milioane de euro, respective 12% din portofoliul deținut de WdP în Europa. Proiectele finalizate din România sunt evaluate la 231,5 milioane de euro, în timp ce proiectele în fază de dezvoltare au o valoare de aproape 60 milioane de euro. Terenurile sunt evaluate la 46,7 milioane de euro.

WDP este unul dintre cei mai importanti jucători belgieni pe piața proprietății industriale și semi-industriale, fiind controlat de familia DePauw, cu Tony De Pauw ca CEO, cu o avere estimată la 423,7 milioane euro.

EXCLUSIV Terra Park va fi scos din nou la licitație. Prețul de pornire este cel oferit de Primăria lui Robert Negoiță CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Terra Park va fi scos din nou la licitație. Prețul de pornire este cel oferit de Primăria lui Robert Negoiță

În 2016, firma prin care investitorul belgian operează în România era deținută în proporție de 49% de omul de afacerei Jeroen Biermans, șeful WDP Development, subsidiara locală.

La începutul acestui an, compania WdP și-a crescut participația la subsidiara din România de la 51% la 80%, decizia având la bază strategia companiei de a ajunge la un portofoliu de 500 milioane de euro pe piața românească.

viewscnt
Afla mai multe despre
wdp
timisoara
parc industrial