EXCLUSIV Dursun Altînîșîk, fost președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, pregătește sute de apartamente în locul depozitelor Universalcoop din Cotroceni

EXCLUSIV Dursun Altînîșîk, fost președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, pregătește sute de apartamente în locul depozitelor Universalcoop din Cotroceni
scris 6 nov 2020

Omul de afaceri Dursun Altînîșîk, fost președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, este în curs de avizare a unui ansamblu rezidențial cu sute de apartamente în locul depozitelor Universalcoop pe care le deține în cartierul bucureștean Cotroceni. Investitorul nu s-a decis încă dacă va dezvolta sau va vinde terenul, însă cert este că acesta este al treilea său plan propus de-a lungul timpului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Dursun Altînîșîk, alături de soția sa, Fatma, deține depozitele fostei cooperative de consum Universalcoop din cartierul Cotroceni de pe urma cărora obține venituri din închiriere. Recent, omul de afaceri a început elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui ansamblu rezidențial în locul acestor depozite, a treia sa încercare de până acum.

„Proprietarul nu este încă hotărât dacă să dezvolte sau să vândă. Pentru zona care se dezvoltă aici, depozitele vechi dintr-un strat de cărămidă nu sunt de ținut în mijlocul Bucureștiului. E complicat să mai păstrezi ce avem noi aici. Totuși, nu ne mișcăm cu o viteză prea mare. Acesta este al treila proiect pentru care se cere aprobare, după două expirate. Este adevărat că acum zona e diferită și e posibil să facem ceva, dar, pe de altă parte, vine criza, oamenii nu au bani, construiești, dar oamenii nu pot cumpăra. Sunt mulți factori care trebuie luați în considerare și care determină o mișcare lentă. Cine se avântă acum să construiască trebuie să aibă o viteză mare de construcție și investitori care pot cumpăra câte 10-15 apartamente. De aceea încă analizăm variantele. Până în primăvară nu mă așteptă să se ia vreo hotărâre“, a declarat, pentru Profit.ro, Eugen Hanganu, administrator al Universalcoop.

În 2014, investitorul turc a vândut o bucată de 6.000 de metri pătrați din teren către Lidl, unde s-a și deschis un supermarket. Pentru cele două terenuri rămase, în suprafață totală de circa 21.000 de metri pătrați, s-a propus construcția a circa 700 de apartamente printr-un Plan Urbanistic Zonal aprobat în 2013, care cuprindea și spații de birouri și retail.


Proprietatea familiei Altînîșîk se învecinează cu fosta fabrică Ventilatorul, în locul căreia One United Properties dezvoltă proiectul One Cotroceni Park cu 80.000 de metri pătrați de birouri, 15.000 de metri pătrați de retail și 800 de apartamente, o investiție estimată la 130 milioane euro. În apropiere este și noua stație de metrou Academia Militară.

În trecut, Dursun Altînîșîk a mai vândut un teren de circa 15.000 de metri pătrați retailerului belgian Mega Image pe care s-a construit Concept Store-ul din Băneasa, cel mai mare magazin al rețelei, alături de un Decathlon. Lotul este amplasat vizavi de magazinul de mobilă IKEA Băneasa și a fost curtat și de Kika, care, la vremea respectivă, a optat să preia fostul magazin OBI din zona de est a Bucureștiului.

Dursun Altînîșîk este cunoscut în comunitatea oamenilor de afaceri turci ca președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România în perioada 1998-2003.

Tranzacție potențială majoră la vârful brokerajului imobiliar: JLL poate cumpăra Cushman & Wakefield. În România, JLL tocmai a devenit lider CITEȘTE ȘI Tranzacție potențială majoră la vârful brokerajului imobiliar: JLL poate cumpăra Cushman & Wakefield. În România, JLL tocmai a devenit lider

Evoluția tranzacțiilor imobiliare din ultimele luni sfidează pronosticurile negative avansate de unii investitori imobiliari, care preconizau o scădere continuă a volumului de vânzări pe fondul epidemiei de coronavirus. În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a explodat în luna octombrie, cu o creștere de peste 43% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 83.000 de tranzacții, un record al ultimilor trei ani, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a patra lună de creștere de la începutul pandemiei, după ce și în iunie s-a înregistrat un salt surprinzător de 16,4%.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
dursun altînîșîk
universalcoop