EXCLUSIV Familia Kemaloglu și Virgil Tornoreanu pregătesc vânzarea clădirii de birouri Vox Technology Park, cea mai importantă investiție imobiliară a lor în Timișoara. Printre cele mai importante tranzacții imobiliare ale anului

EXCLUSIV Familia Kemaloglu și Virgil Tornoreanu pregătesc vânzarea clădirii de birouri Vox Technology Park, cea mai importantă investiție imobiliară a lor în Timișoara. Printre cele mai importante tranzacții imobiliare ale anului

Vox Technology Park

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 1 sep 2022

Familia turcă Kemaloglu și antreprenorul Virgil Tornoreanu au scos la vânzare clădirea de birouri Vox Technology Park, cea mai importantă investiție imobiliară realizată până acum de aceștia în Timișoara, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul Vox Technology Park a început în 2016 avându-i ca asociați pe Ruhat și Șevkat Kemaloglu, cu 51%, pe Virgil Tornoreanu, cu 24,5%, și firma austriacă Digi Real Holding, cu restul de 24,5%. Astăzi, clădirea de birouri este deținută în proporție de 99% de o companie britanică administrată de Ruhat Kemaloglu și 1% de o firmă a lui Virgil Tornoreanu, potrivit datelor furnizate de termene.ro.

EXCLUSIV Grupul polonez Scallier a scos la vânzare 5 parcuri de retail din România. „Nu vrem să facem un exit în următorii 10 ani“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul polonez Scallier a scos la vânzare 5 parcuri de retail din România. „Nu vrem să facem un exit în următorii 10 ani“

Clădirea de birouri scoasă acum la vânzare are două corpuri cu șapte, respectiv zece etaje, a fost finalizată în 2018, în urma unei investiții de 30 de milioane de euro, și dispune de o suprafață închiriabilă de circa 26.000 de metri pătrați. Sursele Profit.ro din piața imobiliară evaluează acum proiectul la 45-50 de milioane de euro. Dacă se va vinde la această valoare, clădirea de birouri va figura printre cele mai importante tranzacții imobiliare ale anului.

Vox Technology Park este închiriat în proporție de peste 90% unor companii precum Kromberg & Schubert, ATOSS Software, Tech Mahindra, Connect 44 România, Casa Rusu, Porr Construct, Vitesco Technologies, Vodafone și Spyrosoft Solutions.

Proiectul de birouri a fost refinanțat anul trecut printr-un împrumut de 19,5 milioane de euro obținut de dezvoltator de la CEC Bank, bani care au fost utilizați și pentru refinanțarea și finanțarea altor proiecte imobiliare ale grupului.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Vox Property Group nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

EXCLUSIV Fondul de investiții Stage Capital, susținut de Deutsche Bank și Goldman Sachs, a ieșit de pe piața românească CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul de investiții Stage Capital, susținut de Deutsche Bank și Goldman Sachs, a ieșit de pe piața românească

Vox Property Group, dezvoltatorul clădirii de birouri, a finalizat și ansamblul rezidențial Vox Vertical Village, cu 120 de apartamente de lux amplasate chiar lângă clădirea de birouri Vox Technology Park. Anterior, grupul a mai dezvoltat și proiectul Rivendelle Residence cu 60 de apartamente.

Familia Kemaloglu și Virgil Tornoreanu au în plan extinderea spațiilor de birouri și a zonei rezidențiale, plus un hotel și spații comerciale, pe un teren alăturat Vox Technology Park.

Înainte de a se uni în Vox Property Group, asociații au investit și au construit peste 800 de apartamente în Timișoara și zeci de mii de metri pătrați de hale industriale, spații hoteliere și de birouri.

EXCLUSIV Tranzacția anului cu terenuri, amânată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacția anului cu terenuri, amânată

Omul de afaceri Virgil Tornoreanu deține și compania producătoare de software Vox FileMaker Solutions, care realizează programe și aplicații pentru companii internaționale și diferite instituții publice și bancare din vestul Europei, precum Serviciul de Pașapoarte din Olanda, fiind și resellerul și service-ul autorizat Apple Vox Store în România.

Timișoara este a treia cea mai mare piața de birouri din România, după București și Cluj-Napoca, cu un stoc total de circa 294.000 de metri pătrați, potrivit datelor centralizate de CBRE. Până anul viitor se mai așteaptă livrarea a încă circa 40.000 de metri pătrați de birouri în Timișoara. Printre cei mai importanți dezvoltatori de birouri din Timișoara se numără Iulian Dascălu și Ovidiu Șandor.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
ruhat kemaloglu
virgil tornoreanu
vox technology park