EXCLUSIV Familia secretarului Primăriei Sectorului 3 pregătește construcția unui bloc cu peste 100 de apartamente, după ce a încasat circa un milion de euro din vânzarea unui teren

EXCLUSIV Familia secretarului Primăriei Sectorului 3 pregătește construcția unui bloc cu peste 100 de apartamente, după ce a încasat circa un milion de euro din vânzarea unui teren Galerie foto

SURSA FOTO (Liviu Florin Albei) INQUAM Photos și Profit.ro

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 1 oct 2020

Familia lui Marius Mihăiță, secretarul Primăriei Sectorului 3, pregătește actele necesare construcției unui bloc de apartamente cu 10 etaje, pe un teren cumpărat la licitație din cartierul bucureștean Titan. Familia a încasat, recent, circa un milion de euro din vânzarea unui teren ce a aparținut fabricii Electroconstrucția Elco București, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Practica este utilizată și de familia primarului Robert Negoiță, care are în construcție un complex cu aproape 2.000 de apartamente în sectorul pe care îl administrează.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dezvoltarea imobiliară a familiei Mihăiță este pregătită de firma Agrorom Distribution Services pe un teren de 2.750 de metri pătrați, amplasat la intersecția dintre Strada Liviu Rebreanu și Bulevardul 1 Decembrie 1918. Societatea a primit încă din februarie 2018 autorizație de construire pentru un imobil format din două corpuri cu 10 etaje, cu o valoare a construcțiilor declarată în acte de 16,4 milioane de lei. Totuși, luna trecută a obținut un certificat de urbanism pentru transformarea etajului 10 în duplex. Imobilul ar putea cuprinde peste 100 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro, bazate pe coeficienții urbanistici ai zonei.

În Cartea Funciară se arată că terenul a fost dobândit în 2014 prin adjudecare. Cancan.ro a scris că lotul a fost cumpărat la licitație cu 717.000 de euro de la Primăria Sectorului 3, o valoare aproximativ la jumătate față de prețul pieței.

Firma care are terenul în proprietate aparține Mihaelei – Irene Ghimeș (39 de ani), fost consilier principal al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3. Ea este fiica Niculinei Tatarici, despre care presa a scris că este sora lui Marius Mihăiță. Legăturile dintre companii și proprietari se pot urmări mai ușor în infograficul de la final, realizat cu date furnizate de termene.ro.

Reprezentanții Agrorom Distribution Services nu au putut fi contactați de Profit.ro până la publicarea articolului.

EXCLUSIV George Monceanu, solistul trupei Body&Soul, pregătește vânzarea unui teren valoros din București, pe care funcționează o fabrică în insolvență a familiei sale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV George Monceanu, solistul trupei Body&Soul, pregătește vânzarea unui teren valoros din București, pe care funcționează o fabrică în insolvență a familiei sale

În ultima sa declarație de avere, din 2018, Ghimeș nu a inclus și terenul în discuție, însă a listat alte patru loturi, dintre care unul agricol în suprafață de 150 de hectare localizat în comuna Cosmești din Teleorman. Ea a mai declarat două apartamente în București și patru autoturisme: Toyota Land Cruiser, Mitsubishi Outlander, Hyundai Santa Fe și BMW Seria 5, cumpărate în perioada 2005 – 2016.

Administratorul firmei Agrorom Distribution Services este Sorin – Ionuț Nedea, care împarte cu Maria Mihăiță (76 de ani) firma Rebreanu Residence, cu activitatea temporar suspendată, dar specializată pe dezvoltare imobiliară.

Până de curând, când a fost radiată, Maria Mihăiță deținea și 5% din părțile sociale ale firmei Studio Gallery a lui Marius Mihăiță, de altfel și singura firmă trecută de acesta în declarațiile sale de interese. Totuși, singura firmă funcțională în care Marius Mihăiță mai are participații este Gloria International Investment, înființată anul trecut și specializată pe dezvoltări imobiliare. Din această firmă, 5% deține și Ion Șerban, cunoscut în lumea tenisului ca „Agigea“, unul dintre fondatorii Academiei de Tenis Ilie Năstase. 

Bani din vânzare

Maria Mihăiță mai deține și 28% din firma Bucharest Business Development, înființată în 2015, care a preluat datoria pe care un auditor financiar o avea la insolventa Electroconstrucția Elco București și a achitat creanțele a 24 de creditori, în principal BRD și statul român, în valoare totală de aproximativ 1,5 milioane de euro și, ulterior, a devenit acționarul majoritar al companiei, cu o participație de 94,5%, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Din această postură, anul acesta, Bucharest Business Development a vândut terenul pe care fabrica Electroconstrucția îl avea lângă Parcul Carol din centrul capitalei companiei Metropolitan Developments, deținută de Robertino Georgescu și Dan Drăgulin, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro. Terenul poate fi evaluat la circa 3,8 milioane de euro, pe baza tranzacțiilor din vecini, ceea ce înseamnă că Mariei Mihăiță i-a revenit aproximativ un milion de euro pe baza cotei sale în firmă.

EXCLUSIV Synergy planifică o rețea națională de mici parcuri de retail, după testul din Voluntari, și vizează construcția a sute de apartamente în Străulești. „Pentru anul viitor mă aștept la un mic pericol.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Synergy planifică o rețea națională de mici parcuri de retail, după testul din Voluntari, și vizează construcția a sute de apartamente în Străulești. „Pentru anul viitor mă aștept la un mic pericol.“

Bucharest Business Development are printre asociați și familia Arapalea, cunoscută pentru dezvoltarea ansamblului rezidențial Confort Urban din cartierul Rahova, cu peste 2.500 de apartamente livrate. În 2015, Marius Mihăiță i-a vândut cu 8.000 de euro un autoturism Mercedes lui Gabriel Arapelea, potrivit declarației de avere a funcționarului public. În același an, Mihăiță i-a vândut un apartament de 80.000 de euro lui Nicușor Tatarici, soțul Niculinei Tatarici.

Firmele Agrorom Distribution Services, Rebreanu Residence și Studio Gallery au sediul social într-un bloc de pe strada Doamna Chiajna, nr. 1-3, din Sectorul 3, dezvoltat de familia Mihăiță în 2007, potrivit surselor Profit.ro.


Marius Mihăiță a fost urmărit penal de DNA, alături de fostul primar Liviu Negoiță și de fostul arhitect - șef al Sectorului 3 Ștefan Dumitrașcu, într-un dosar deschis în 2016, pentru că au eliberat 4 autorizații de construire cu nerespectarea normelor de urbanism. În 2018, dosarul a fost clasat pentru că nu s-a constatat un prejudiciu material.

viewscnt
Afla mai multe despre
marius mihaita
mihaela irene ghimes
maria mihaita
agrorom distribution services
sorin ionut nedea
niculina tatarici