EXCLUSIV Fiul lui Antonie Iorgovan a subînchiriat celebrul bloc al Federației Ruse din Piața Charles de Gaulle de la Horia Bejan, fost director în Ministerul Economiei, și controversatul om de afaceri Boris Golovin

EXCLUSIV Fiul lui Antonie Iorgovan a subînchiriat celebrul bloc al Federației Ruse din Piața Charles de Gaulle de la Horia Bejan, fost director în Ministerul Economiei, și controversatul om de afaceri Boris Golovin
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 9 oct 2019

Omul de afaceri Antonie-George Iorgovan (41 de ani), fiul fostului senator Antonie Iorgovan – supranumit „Părintele Constituției“, se apropie de finalizarea renovării clădirii monument istoric Bazaltin, ce aparține reprezentanței comerciale a Federației Ruse, din Piața Charles de Gaulle a Bucureștiului. Aici ar urma să fie deschisă o clinică a rețelei medicale Regina Maria, potrivit informațiilor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Imobilul a fost proiectat în perioada interbelică de arhitectul Marcel Iancu, unul dintre fondatorii mișcării Dada și fost consilier al primului ministru israelian, și a fost ocupat de secția comercială a Ambasadei Ruse, iar după Revoluție a fost lăsat în paragină. Proprietatea are o suprafață utilă de circa 3.400 de metri pătrați și ocupă un teren de circa 4.200 de metri pătrați. Din anul 2000, clădirea este în proprietatea reprezentanței comerciale a Federației Ruse, pe baza unui contract de vânzare-cumpărare din 1945, însă în cartea funciară este notat faptul că statul român nu recunoaște preluarea unilaterală făcută de Federația Rusă asupra patrimoniului fostei U.R.S.S.. (Vezi facsimil alăturat)

După degradare, la sfârșitul anului 2016, clădirea a fost închiriată de la ruși, pe o perioadă de 10 ani, de Global Energy Investment. Firma este deținută, conform datelor termene.ro, în proporție de 50% de Constantin Horia Bejan, fost director în Ministerul Economiei în Cabinetul lui Adrian Năstase, 49% de moldoveanca Htema Nelea și 1% de omul de afaceri Boris Golovin (70 de ani), despre care presa a scris că ar fi fost ofițer al trupelor speciale ruse Spetsnaz.

Imediat după închiriere, proprietatea a fost subînchiriată către firma Duma Imob Development, care până în 2017 îi avea printre asociați pe Antonie-George Iorgovan, Boris Golovin, Andrei Muraru și Aurel-Victor Dumitru. Acum, firma îl are ca asociat unic pe Antonie Iorgovan.

În vara anului 2017, firma lui Iorgovan a subînchiriat la rândul său 615 metri pătrați din suprafața de locuit a imobilului către o firmă deținută de Gheorghe și Beatrice Gabriela Netu, proprietari ai restaurantului Potcoava de lângă Podul Grant. Anul trecut, o firmă a sirianului Al Attar Khaldoun, fost partener de afaceri al lui Dan Diaconescu în televiziunea DDTV, a subînchiriat 364 de metri pătrați din același imobil de la Antonie Iorgovan.

EXCLUSIV CONFIRMARE Gheorghe Iaciu pregătește vânzarea Expo Market Doraly, deținut cu unul din cele mai mari grupuri financiare: Evaluare peste 110 milioane euro. Pe piață - investitori locali posibil interesați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CONFIRMARE Gheorghe Iaciu pregătește vânzarea Expo Market Doraly, deținut cu unul din cele mai mari grupuri financiare: Evaluare peste 110 milioane euro. Pe piață - investitori locali posibil interesați

Surse Profit.ro din piața imobiliară spun că Iorgovan urmează să subînchirieze spațiu și pentru o clinică a rețelei de sănătate Regina Maria. La sfârșitul anului trecut, clădirea din centrul Bucureștiului a intrat într-un proces de renovare, care se apropie de final.

 

Clădirile istorice din centrul Capitalei au devenit interesante pentru dezvoltatorii imobiliari care țintesc sectorul spațiilor de birouri și al hotelurilor. Metropolis Center, George Enescu Office Building, Aviatorilor 8, Bratianu Business Center, Dionisie Lupu 70, Hilton Garden Inn din Centrul Vechi, spitalul Sanador de pe strada Sevastopol de lângă Piața Victoriei, Palatul Universul, The Ark, sunt câteva dintre cele mai cunoscute proiecte care au rezultat din modernizarea sau convertirea clădirilor vechi în spații noi, moderne.

EXCLUSIV Ionuț Dumitrescu renunță la investițiile în retail în favoarea birourilor. A vândut un teren către Lidl și primește oferte pentru parcul din Bistrița CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ionuț Dumitrescu renunță la investițiile în retail în favoarea birourilor. A vândut un teren către Lidl și primește oferte pentru parcul din Bistrița

Dacia One (fostul Cazino Victoria), cele două clădiri de pe Calea Victoriei cumpărate de grupul Hagag, proiectul dezvoltat de Hanner pe amplasamentul fostei fabrici de bere Grivița, Hotel Corinthia (Grand Hotel du Boulevard) sunt alte astfel de proiecte în diverse stadii de dezvoltare. Toate aceste proiecte ar putea atrage în total investiții de sute de milioane de euro, vor crea locuri de munca și, în cazul hotelurilor, vor atrage turiști, arată o analiză a JLL.

Monumentele istorice au început să intre în circuitul comercial abia de câțiva ani, în contextul în care procesele de retrocedare au o durată de circa zece ani. România are 10.041 de  monumente de arhitectură și ansambluri de Clasa A și Clasa B, din care 851 ansambluri și 9.190 monumente. Aproximativ 25-30% din monumente nu au fost clasificate, potrivit Artmark Historical Estate, companie specializată în comercializarea clădirilor de patrimoniu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
antonie iorgovan
horia bejan
boris golovin
imobil bazaltin