FOTO Cea mai mare tranzacție de închiriere a anului: Ubisoft își mută studioul din Expoziției, cu circa 1.800 de angajați, în campusul Portland Trust de la Jiului

FOTO Cea mai mare tranzacție de închiriere a anului: Ubisoft își mută studioul din Expoziției, cu circa 1.800 de angajați, în campusul Portland Trust de la Jiului

J8 Office Park

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 4 oct 2019

Studioul dezvoltatorului de jocuri video Ubisoft România va fi mutat din 2021 din Bulevardul Expoziției, București, în cel mai nou proiect al Portland Trust, ce urmează a fi construit în locul fostei fabrici de pâine Pajura, de lângă stația de metrou Jiului. Ubisoft tocmai a închiriat un sediu de 30.000 de metri pătrați, la un preț estimat de Profit.ro la circa 4 milioane de euro pe an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Francezii de la Ubisoft, cel mai mare jucător din industria românească de producție de jocuri video, ocupă acum un spațiu închiriat de la comerciantul de mașini Dageco Invest, care are în plan să înalțe aceste clădiri de birouri, amplasate lângă showroom-urile Citroën și Suzuki.

Viitorul sediu al producătorului va fi în cadrul proiectului J8 Office Park, care va cuprinde două clădiri a câte șapte etaje fiecare, cu o suprafață brută construită de 78.400 de metri pătrați. Noul proiect Portland Trust urmează să se construiască pe un teren de 15.847 de metri pătrați, achiziționat de la firma Pajura SA.

„După 15 ani de parteneriat cu Dageco, care ne-a ajutat să le oferim angajaților noștri un spațiu de lucru plăcut și confortabil, a venit momentul să facem un pas înainte. Am vrut ca Portland Trust să construiască viitorul nostru sediu, care sa asigure cel mai bun mediu pentru nevoile și creativitatea echipelor noastre aflate în creștere. De asemenea, dedicăm un spațiu de peste 750 de metri pătrați pentru desfășurarea proiectelor noastre educaționale, precum Ubisoft Coding Campus, destinat studenților care se pregătesc pentru o carieră în industria jocurilor video”, a declarat Sebastien Delen, Managing Director, Ubisoft București.

Actualul sediu Ubisoft Romania

Actualul sediu Ubisoft Romania

Printre facilitățile noului sediu Ubisoft se vor număra o sală privată de sport mai mare, o cantină mai spațioasă, inclusiv zone de gaming și relaxare pe fiecare etaj. De asemenea, noul sediu va include un spațiu verde dedicat exclusiv angajaților, o zonă de parcare optimizată cu tehnologie de recunoaștere automată a vehiculelor, stații de încărcare pentru mașinile electrice și rasteluri pentru biciclete.

Ubisoft România a fost fondat în octombrie 1992 și a fost primul studio de producție al Ubisoft în afara Franței. Compania are peste 1.800 de angajați și dezvoltă aici, printre altele, celebrele jocuri Assassin's Creed și Tom Clancy's H.A.W.X.. Anul trecut, Ubisoft a înregistrat o cifră de afaceri de 48,7 milioane de euro, în creștere cu circa 15% față de anul anterior, și un profit net de 2,5 milioane euro, potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice.

Tranzacția de mutare din Expoziției în J8 Office Park este cea mai mare din acest an, alături de reînnoirea contractului de închiriere al eMAG din Swan Office Park și după pre-închiriea unui spațiu de 13.000 de metri pătrați în Dacia One de către ING Tech, închirierea de către WeWork a întregii clădiri Matei Millo, pe care Forte Partners o construiește lângă Palatul Telefoanelor, și mutarea sediului Unicredit Business Integrated Solutions din Novo Park în Globalworth Campus, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro.

Portland Trust a finalizat, recent, vânzarea ultimei clădiri de birouri din complexul Oregon Park, parte a unei tranzacții evaluate la peste 170 milioane euro, a doua cea mai mare din istoria pieței locale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ubisoft
portland trust
j8 office park