EXCLUSIV Un nou fond de investiții imobiliare. Dan Șucu investește alături de CEO-ul SVN și avocatul Cosmin Savu-Cristescu. Randamente promise de peste 20%, în special din apartamente. Consiliu de supraveghere redutabil

EXCLUSIV Un nou fond de investiții imobiliare. Dan Șucu investește alături de CEO-ul SVN și avocatul Cosmin Savu-Cristescu. Randamente promise de peste 20%, în special din apartamente. Consiliu de supraveghere redutabil

Dan Șucu

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 14 iun 2022

Andrei Sârbu, CEO al SVN România, cel mai mare vânzător de apartamente din țară, și avocatul Cosmin Savu - Cristescu, cu afaceri și în sectorul rezidențial, lansează societatea de investiții imobiliare Encore Capital Trust (ECT) și pregătesc o primă rundă de atragere de fonduri, în valoare de câteva milioane de euro, la care vor participa și Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, și omul de afaceri de origine siriană Omar Akili, investitor în cadrul dezvoltatorului imobiliar Forte Partners, potrivit surselor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Societatea Encore Capital Trust este similară cu Meta Estate Trust, care își pregătește listarea la bursă, cum a anunțat în premieră Profit.ro. De altfel, printre acționarii inițiali ai Meta Estate Trust este și Ionuț Nicolescu, partener în cadrul SVN România. Tot asemănător este și randamentul anual net vizat de noua societate, de peste 20%.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

Dan Șucu și Cosmin Savu-Cristescu au cumpărat de la OMV Petrom un teren de 4,4 hectare lângă Petrom City. Lângă ei, Omar Akili și Bogdan Doicescu, acționar al constructorului Bog`Art, au cumpărat, tot de la OMV Petrom, terenuri de circa 3 hectare. Cei patru investitori au decis să lucreze împreună la un masterplan care conturează un nou cartier cu peste 2.000 de apartamente în următorii 10 ani.

Acum, Dan Șucu și Omar Akili au decis să investească în Encore Capital Trust, societatea de investiții imobiliare creată de Andrei Sârbu și Cosmin Savu – Cristescu. Cei doi investitori vor intra în acționariatul societății în prima rundă de majorare de capital, ce urmează să aibă loc în curând, și de pe urma căreia se așteaptă să fie strânse câteva milioane de euro.

„Când investești alături de cineva și nu te ocupi personal de investiție, este importantă persoana cu care te alături, care se ocupă de investiție. Cunosc administratorii acestui fond, am mai făcut afaceri cu ei și intenționez să fac și în continuare. Sunt pragmatici și cinstiți, orientați spre afaceri. Noi avem destul de multe investiții în zona imobiliară și este o nișă importantă de investiții pentru noi. Ideea de Mobexpert Homes va fi într-o dezvoltare destul de serioasă în viitor. Când investești mult pe un anumit segment, ai și competența de a evalua dacă partenerii cu care te asociezi sunt cinstiți și competenți“, a declarat, pentru Profit.ro, Dan Șucu, proprietarul Mobexpert.

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală

Omar Akili are pregătite investiții imobiliare alături de familia Doicescu și Forte Partners, dezvoltator controlat de frații libanezi Johny și Jihad Jabra. El a fost implicat, alături de frații Jabra, Ionuț Dumitrescu și familia Mărgescu, în dezvoltarea complexului de birouri The Bridge, unde are BCR sediul central. Complexul a fost vândut, în 2018, fraților Adrian și Dragoș Pavăl, proprietarii Dedeman, la un preț record de circa 200 de milioane de euro.


EXCLUSIV Un nou fond de investiții imobiliare. Dan Șucu investește alături de CEO-ul SVN și avocatul Cosmin Savu-Cristescu. Randamente promise de peste 20%, în special din apartamente. Consiliu de supraveghere redutabil


ECT vizează investiții pe toate segmentele pieței imobiliare, dar, preponderent, pe segmentul rezidențial. Principalii doi piloni de investiții sunt achizițiile în dezvoltări rezidențiale în stadiu incipient, modalitate care oferă din start un preț cu cel puțin 20% mai mic decât prețul final al apartamentelor, și investițiile de tip mezanin, care presupun intrarea într-o formă de parteneriat cu dezvoltatori de locuințe și participarea la profitul rezultant din vânzarea apartamentelor.

Fondul este deschis și către achiziția de active generatoare de venituri, achiziția de active aflate în dificultate și chiar către investiții oportuniste în stocul de apartamente vechi, construite înainte de anul 2000.

EXCLUSIV Milionara Anja Graf, \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Milionara Anja Graf, "regina supremă a apartamentelor", pregătește construcția primului său complex de apartamente de închiriat, în mijlocul Bucureștiului. Vrea să se extindă în toată țara

Consiliul director al fondului va fi format din Andrei Sârbu, Robert-Mihai Butoi, din poziția de director executiv al ECT, anterior fiind director de țară al Crowdestate – una dintre cele mai mari platforme de crowdfunding din Europa; Amalia Dîrle, care va ocupa funcția de director financiar, ea având o experiență de peste 12 ani în domeniul bancar; și Bogdan Gubandru, care va fi director de investiții, el având aceeași funcție și în cadrul brokerului imobiliar Crosspoint.

Consiliul de supraveghere al ECT îl va avea ca președinte pe Liviu Arnăutu, fondator și partener al SAI Atlass Asset; vicepreședinte va fi Anca Gălățescu, fosta șefă a serviciului de modelare și prognoze macroeconomice din cadrul Băncii Naționale a României; și ca membrii pe conferențiarul universitar Adrian Codirlașu, vicepreședinte al CFA România; pe Traian Briciu, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România; pe Bogdan Belciu, unul dintre cei mai cunoscuți consultanți din România, cofondator și partener al Valorem; și avocata Ruxandra Jianu, parteneră a casei de avocatură Biriș Goran.

viewscnt
Afla mai multe despre
dan sucu
mobexpert
andrei sarbu
cosmin savu - cristescu
omar akili