EXCLUSIV FOTO Emanuel Poștoacă, proprietarul Nordis, pregătește un nou ansamblu rezidențial, cu circa 1.000 de apartamente, în Mamaia, pe un teren cumpărat de la familia Tănăsoiu

EXCLUSIV FOTO Emanuel Poștoacă, proprietarul Nordis, pregătește un nou ansamblu rezidențial, cu circa 1.000 de apartamente, în Mamaia, pe un teren cumpărat de la familia Tănăsoiu
scris 7 apr 2021

Omul de afaceri Emanuel Poștoacă (43 de ani), fondatorul grupului imobiliar Nordis, se pregătește să înceapă anul acesta construcția unui nou ansamblu rezidențial exclusivist, cu circa 1.000 de apartamente cu servicii hoteliere, în Mamaia, în urma unei investiții cuprinse între 90 și 100 de milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Proiectul va fi amplasat pe un teren cumpărat de la familia Tănăsoiu și învecinat cu ansamblul Nordis Mamaia, aflat în construcție.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Oamenii de afaceri Emil și Daniel Tănăsoiu, deveniți cunoscuți pe piața imobiliară după ce au încasat 100 de milioane de euro de la Immofinanz pentru centrul de afaceri S-Park din București, închiriau o parte din acest teren către Kaufland, care în fiecare vară, din 2018 încoace, deschidea aici un magazin estival amenajat într-un cort.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Terenul, cu o suprafață totală de circa 18.800 de metri pătrați, a fost acum achiziționat de Nordis Management, al cărei asociat principal este familia Poștoacă, și urmează să fie folosit pentru un nou ansamblu rezidențial. Proiectul vine în completarea Nordis Mamaia, gândit a fi cel mai mare hotel din România, cu 746 de camere, ce urmează să fie inaugurat la finalul acestui an, având în plus și două blocuri, cu 613 apartamente.

Dacă investiția în Nordis Mamaia a fost estimată la peste 80 de milioane de euro, cea în viitorul ansamblu cu circa 1.000 de apartamente va fi cuprinsă între 90 și 100 de milioane de euro, a declarat, pentru Profit.ro, Emanuel Poștoacă. Finanțarea lucrărilor va fi asigurată din vânzări și din sursele proprii ale dezvoltatorului.

Nordis Mamaia are două corpuri de clădire dedicate hotelului și două corpuri pentru apartamente. Noul proiect poate avea între 4 și 6 corpuri ce vor fi dedicate integral apartamentelor. Investitorul încă lucrează la definitivarea conceptului urbanistic al viitorului proiect. La parterul imobilelor vor fi amenajate spații comerciale ce vor rămâne în proprietatea Nordis și închiriate către retaileri.


Emanuel Poștoacă vrea să extindă lanțul de hoteluri Nordis în zonele turistice Mamaia, Sinaia, Brașov, Bușteni și Băile Felix, după investiții de peste 200 de milioane de euro.

Recent, investitorul a lansat construcția Nordis Brașov, care va dispune de 158 de camere de hotel și 43 de apartamente și va avea o valoare de piață de 31 de milioane de euro.

EXCLUSIV Grupul Uniqa, al doilea asigurător din Austria, la un pas de achiziția clădirii de birouri The Light One de la Ion Rădulea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul Uniqa, al doilea asigurător din Austria, la un pas de achiziția clădirii de birouri The Light One de la Ion Rădulea

În construcție se află și Nordis Sinaia, care va dispune de 164 de camere de hotel și 63 de apartamente și va avea o valoare de piață de 35 de milioane de euro.

Compania mai deține un teren în Bușteni, unde vrea să construiască tot un complex similar cu peste 200 de camere, și unul în București, unde anul acesta vrea să înceapă construcția unui hotel de 5 stele cu circa 100 de camere sau un bloc cu apartamente, decizie ce urmează a fi luată în curând.

Poștoacă negociază și achiziția unui nou teren în stațiunea Băile Felix și spune că primește tot mai multe oferte de terenuri din țară pe care le analizează.

viewscnt
Afla mai multe despre
emanuel postoaca
nordis
mamaia
tanasoiu