EXCLUSIV FOTO Familia Micșunescu ridică primul său proiect rezidențial

EXCLUSIV FOTO Familia Micșunescu ridică primul său proiect rezidențial

Vlad Micșunescu, coordonatorul activității imobiliare a familiei, si proiectul Big Residence

scris 15 feb 2022

Familia Micșunescu, cunoscută pentru dezvoltarea a o serie de spații comerciale în sudul Bucureștiului, pregătește actele necesare construcției primului său ansamblu rezidențial în locul unor restaurante și magazine care funcționau în zona Piața Sudului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informția a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Marioara Micșunescu deține încă din 2004 un teren de circa 4.500 de metri pătrați în rondul de la Fântana Florilor, lângă depoul STB Berceni. Aici funcționau câteva restaurante, florării, un aprozar și alte magazine. Cele 11 construcții existente pe teren sunt proprietatea chiriașilor, iar aceștia au început demolarea și evacuarea. Marioara Micșunescu vrea să construiască aici un ansamblu rezidențial format din trei blocuri cu 8 etaje unite prin două subsoluri și parter cu spații comerciale.

„Sperăm să obținem autorizația de construire și să demarăm proiectul în perioada mai-iunie. Bugetul nostru este de 13 milioane de euro. Excludem din calcul valoarea terenului, care este în proprietatea noastră din anul 2004“, a declarat, pentru Profit.ro, Vlad Micșunescu, fiul Marioarei Micșunescu și coordonatorul investițiilor imobiliare ale familiei.

EXCLUSIV FOTO Unul dintre proprietarii Smart Diesel, cel mai mare benzinar independent din România, intră direct pe piața rezidențială cu un proiect premium în nordul Bucureștiului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Unul dintre proprietarii Smart Diesel, cel mai mare benzinar independent din România, intră direct pe piața rezidențială cu un proiect premium în nordul Bucureștiului

Marioara Micșunescu a încasat, recent, circa 8 milioane de euro pe un teren de circa 11.000 de metri pătrați de pe malul Deltei Văcărești, între mall-ul Sun Plaza și complexul Asmita Gardens, tranzacție semnalată în premieră de Profit.ro. Lotul a fost cumpărat de dezvoltatorul imobiliar Marius Bușu.

Big Residence este primul proiect cu apartamente al familie Micșunescu și primul făcut pentru vânzare. Chiar și așa, investitorul intenționează să păstreze o parte din apartamente pentru închiriat și rămâne și cu zona de comerț și servicii, împreună cu parcarea publică generată pentru acestea. Proiectul are 104 apartamente și 211 locuri de parcare.

„Am avansat ideea de a nu construi gard către parcarea amenajată de Primăria Sector 4 în spatele proiectului astfel încât persoanele care parchează acolo să ajungă mai rapid la piață sau metrou, trecând prin zonele pietonale ale proiectului“, a mai spus Vlad Micșunescu.

Acesta este singurul proiect imobiliar la care lucrează familia în acest moment. Prin compania Vlad Exim, deținută integral de Marioara Micșunescu, familia a mai dezvoltat 3 clădiri de birouri, 6 hale de depozitare și două ansambluri de spații comerciale. Totuși, una dintre principalele activități ale companiei este vânzarea de băuturi alcoolice și non-alcoolice, fiind distribuitor exclusiv al Bergenbier în Sectoarele 3,4 și 5 ale Bucureștiului și în zonele aferente din Ilfov.

Marioara Micșunescu a intrată în atenția publică printr-un proiect rezidențial pe care voia să îl construiască în Parcul Tineretului.

EXCLUSIV Proprietarul Rădăcini Motors demolează showroom-ul Opel de lângă mall-ul Plaza Romania. În loc va fi unul dintre cele mai mari supermarketuri Mega Image CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarul Rădăcini Motors demolează showroom-ul Opel de lângă mall-ul Plaza Romania. În loc va fi unul dintre cele mai mari supermarketuri Mega Image

Numărul tranzacțiilor imobiliare a scăzut cu aproape 19% în luna ianuarie 2022, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 39.500 de tranzacții, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a patra lună consecutivă de scădere. Trebuie menționat că volumul include și tranzacții cu terenuri și spații comerciale. Doar tranzacțiile cu locuințe au fost într-o scădere de numai 2%.

În ciuda scăderilor din ultimul trimestru din 2021, volumul anual a marcat al doilea an consecutiv de creșteri, după ce în 2020 au fost cu circa 12% mai multe contracte de vânzare față de 2019. Anterior, în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
marioara micsunescu
vlad exim
big residence