EXCLUSIV FOTO Unul dintre proprietarii Smart Diesel, cel mai mare benzinar independent din România, intră direct pe piața rezidențială cu un proiect premium în nordul Bucureștiului

EXCLUSIV FOTO Unul dintre proprietarii Smart Diesel, cel mai mare benzinar independent din România, intră direct pe piața rezidențială cu un proiect premium în nordul Bucureștiului

Ovidiu Andrieș și localizarea proiectului său rezidențial din nordul Bucureștiului

scris 10 feb 2022

Omul de afaceri Ovidiu Andrieș (51 de ani), unul dintre asociații Smart Diesel, cel mai mare benzinar independent din România, pregătește demararea unui ansamblu rezidențial cu circa 120 de apartamente premium în nordul Bucureștiului, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. El s-a lansat în imobiliare și prin intermediul platformei Meta Estate Trust.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

O companie, al cărei principal asociat este Ovidiu Andrieș cu TSG Real Estate, pregătește un proiect rezidențial care va cuprinde circa 120 de apartamente și 298 de locuri de parcare. Proiectul este amplasat în nordul Bucureștiului, lângă ansamblul Cortina Residence. 

Ovidiu Andrieș a transmis Profit.ro că vor fi mai puțin de jumătate din numărul de apartamente proiectate într-o variantă inițială, însă suprafețele acestora vor fi mai generoase, și că speră că lucrările vor începe anul acesta. În prima variantă erau gândite 248 de unități locative.
Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente Ansamblul va fi construit pe un teren de 7.420 de metri pătrați, cumpărat de Andrieș de la omul de afaceri de origine iraniană Fathi Hossein. În trecut, pe acest teren a funcționat un parc auto al Întreprinderii de Transport București (ITB). Aproape 600 de metri pătrați din teren vor fi trecuți în domeniul public.
 
Costul de dezvoltare al acestui proiect poate fi estimată la circa 20 de milioane de euro, fără a include valoarea terenului, potrivit calculelor Profit.ro.

„TSG Real Estate este un SA și nu este parte din grupul TSG, chiar dacă unii dintre acționari TSG sunt și acționari în TSG Real Estate (Ovidiu Andrieș este acționar majoritar al ambelor societăți, n.red.). De altfel, acționarii din TSG Real Estate nu sunt implicați în derularea proiectului, partea operațională fiind asigurată de către ceilalți acționari implicați în proiect“, explică Andrieș.

Ceilalți asociați ai lui Andrieș în acest proiect imobiliar sunt Florin și Nicoleta Constantin, Cristian și Tudoriță Mercioniu și Ioana-Luminița Popescu, potrivit datelor furnizate de termene.ro.

Prin acest proiect, Ovidiu Andrieș își face debutul pe piața dezvoltărilor imobiliare din București cu un proiect propriu. El este și unul dintre acționarii inițiali, cu o cotă importantă, ai fondului de investiții Meta Estate Trust, lansat anul trecut pe piața imobiliară de Eugen Voicu și care vizează listarea la Bursa de Valori București.

Ovidiu Andrieș a fost artizanul uneia dintre cele mai mari tranzacții din 2020, când a preluat, alături de grupul german DKV, furnizorul de combustibil Smart Diesel, cu afaceri de peste 300 de milioane de euro.

EXCLUSIV Gabriel Arapalea, unul dintre proprietarii târgului Pucheni, pregătește dublarea ansamblului său din Rahova, până la aproape 3.000 de apartamente. Vinde doar cu blocul construit 80% CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gabriel Arapalea, unul dintre proprietarii târgului Pucheni, pregătește dublarea ansamblului său din Rahova, până la aproape 3.000 de apartamente. Vinde doar cu blocul construit 80%

El deține pachetul majoritar la Transport Service Group (TSG), fost reprezentant exclusiv Shell în România pentru serviciile de carduri euroShell. Anul trecut, Shell a revenit în România cu operațiuni directe de transport comercial rutier. Înainte de a pune bazele grupului TSG, Andrieș a fost director de vânzări în cadrul sucursalei locale a companiei anglo-olandeze Shell.

Ovidiu Andrieș mai are o serie de plasamente precum firmele de software Wind Soft Grup, Wind Soft Systems și Ringhel, platforma de investiții SeedBlink, specializată în identificarea, verificarea, finanțarea și scalarea startup-urilor europene de tehnologie, sau Kinderperdia, platformă de servicii de management și comunicare dedicată grădinițelor și școlilor.

Anul trecut s-a livrat, estimativ, un volum de aproximativ 18.000 de locuințe noi în București și împrejurimi, rezultat cu circa 10% sub nivelul record înregistrat în 2020, conform calculelor companiei de consultanță imobiliară SVN. Din acest volum, un procent mic, de doar 3,5%, revine segmentului premium și de lux al pieței rezidențiale.

Această nișă a înregistrat unele dintre cele mai bune rezultate din istoria pieței rezidențiale autohtone. Peste 500 de locuințe premium și de lux au fost predate anul trecut în București, un nivel record pentru perioada post-decembristă, în principal datorită finalizării unor proiecte de mari dimensiuni. Adițional acestora, alte câteva sute de unități premium și de lux se află în construcție și ar urma să fie livrate în anii următori, segmentul de profil trecând astfel prin cea mai bună periada a sa, într-un context general în care cererea pentru locuințe cu suprafețe mai mari a crescut și ca urmare a pandemiei COVID-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
ovidiu andries
smart diesel
tsg
fathi hossein