EXCLUSIV Robertino Georgescu se asociază cu Marius Bușu. Pregătesc 5 ansambluri rezidențiale cu peste 1.000 de apartamente, printre care două turnuri în buza Deltei Văcărești. „Ne dorim să fie cel mai întrăzneț proiect arhitectural din Sectorul 4!"

EXCLUSIV Robertino Georgescu se asociază cu Marius Bușu. Pregătesc 5 ansambluri rezidențiale cu peste 1.000 de apartamente, printre care două turnuri în buza Deltei Văcărești. „Ne dorim să fie cel mai întrăzneț proiect arhitectural din Sectorul 4!"

Robertino Georgescu și terenul cumpărat de la Marioara Micșunescu lângă Parcul Natural Văcărești și Asmita Gardens

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 31 ian 2022

Omul de afaceri Robertino Georgescu, co-fondator al brandului Metropolitan sub care a realizat peste 3.500 de apartamente, s-a asociat cu Marius Bușu, care a livrat sub brandul Astrelor Residence peste 1.000 de apartamente în sudul Bucureștiului, și pregătește 5 ansambluri rezidențiale mari în București și împrejurimi, printre care unul cu două turnuri lângă Parcul Natural Văcărești, pe un teren cumpărat, recent, de la Marioara Micșunescu, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News
Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Marius Bușu a cumpărat, prin intermediul firmei sale BVG Development & Investment SRL, un teren în suprafață de aproximativ 11.000 de metri pătrați pe malul Deltei Văcărești, între mall-ul Sun Plaza și complexul rezidențial Asmita Gardens, de la Marioara Micșunescu, intrată în atenția publică printr-un proiect rezidențial pe care voia să îl construiască în Parcul Tineretului.

Investitorii străini pariază pe România CITEȘTE ȘI Investitorii străini pariază pe România

Cu un an înainte de vânzare, Marioara Micșunescu a obținut aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care prevede construcția a două turnuri cu apartamente și a unei parcări supraterane.

Pe baza acestui PUZ, Marius Bușu a înaintat acum actele pentru construcția unui ansamblu rezidențial format dintr-o clădire cu două corpuri, unită, printr-un tunel subteran la nivelul -2, cu o parcare supraterană cu circa 9 etaje în care vor funcționare și o sală de sport, piscină, săli de conferințe și un restaurant.

FOTO Luxten autorizează un complex imobiliar de peste 50 de milioane de euro în locul sediului său central. Primele imagini cu planul CITEȘTE ȘI FOTO Luxten autorizează un complex imobiliar de peste 50 de milioane de euro în locul sediului său central. Primele imagini cu planul

Investitorul propune realizarea unui număr de peste 400 de apartamente în cele două turnuri, iar la parterul ansamblului se vor amenaja spații comerciale cu o suprafață totală de circa 1.600 de metri pătrați și depozite de circa 380 de metri pătrați. Întreaga dezvoltare va avea o suprafață desfășurată de circa 82.000 de metri pătrați și va fi încălzită și răcită de o centrală în cogenerare.

Cele două subsoluri ale complexului vor fi rezervate parcărilor. Complexul va beneficia de 627 de locuri de parcare: 80 pe terasele clădirilor de locuit, 190 în subsolul blocului cu apartamente, 79 în subsolul clădirii de parcare și 278 în suprateranul clădirii de parcare, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Complexul are rezervată o suprafață de circa 3.600 de metri pătrați pentru spații verzi, echivalentul a circa o treime din suprafața terenului.

„Ne dorim să fie cel mai întrăzneț proiect arhitectural din Sectorul 4. O investiție estimată de noi la maxim 70 milioane de euro, care include valoarea terenului, cumpărat cu circa 8 milioane de euro. Vrem să începem cât mai repede construcția, prin luna martie“, a declarat, pentru Profit.ro, Marius Bușu.


Pe fâșia de teren ce desparte Sun Plaza de Asmita Gardens a mai fost construit, recent, complexul rezidențial Delta City. Eden Capital Development, firmă deținută de Dan Liviu Marius (70%) și de Abu Lail Akram (30%), a finalizat aici trei blocuri cu 333 de apartamente.

Un nou jucător în piață

„Eu și Robertino am făcut școala împreună și am mai avut o asociere acum 15 ani pentru un proiect în Popești-Leordeni. El este în continuare și cu Metropolitan, alături de Dan Drăgulin. Acum, căutăm un brand pentru rețeaua de proiecte pe care ne propunem să o realizăm împreună. Mai avem în curs de autorizare un proiect de case în Pipera, pe strada Drumul Bisericii. Avem în așteptare, cu un Plan Urbanistic de Detaliu, un proiect lângă parcul Carol, în locul fabricii Electroconstrucția Elco București, unde am putea construi o suprafață desfășurată de peste 20.000 de metri pătrați. Urmează să semnăm o asociere cu proprietarii unui teren în zona Fabrica de Glucoză și vizăm o achiziție nouă de teren, în suprafață de circa 2,5 hectare, în Popești-Leordeni“, a menționat Marius Bușu.

EXCLUSIV GALERIE FOTO Topul celor mai scumpe locuințe vândute anul trecut în București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV GALERIE FOTO Topul celor mai scumpe locuințe vândute anul trecut în București

Foști colegi de liceu, Robertino Georgescu și Dan Drăgulin fac parte din avangarda de investitori care au mizat pe zona de sud a Bucureștiului, care a cunoscut o dezvoltare remarcabilă tocmai în perioada de criză. Cei doi au construit în zonele Popești-Leordeni și Berceni, dar nu numai, peste 3.500 de apartamente croite după plafoanele programului „Prima Casă“. Valoarea totală de piață a proiectelor imobiliare dezvoltate sub cupola Metropolitan se ridică la 170 milioane euro, potrivit datelor prezentate de investitor.

La rândul său, Marius Bușu își prezintă compania de dezvoltare imobiliară ca având un volum de peste 1.000 de locuințe predate la cheie în ultimii 13 ani în București și Ilfov. Cel mai cunoscut proiect realizat de el este Astrelor Residence Biruinței din Popești-Leordeni, un complex cu 4 blocuri și 392 de apartamente. Tot el a dezvoltat și Astrelor Residence Ghencea, format din două blocuri cu 144 de apartamente.

Record de locuințe vândute în 2021

Numărul tranzacțiilor imobiliare a crescut cu aproape 16% în 2021, comparativ cu anul anterior, până la aproape 700.000 de tranzacții, în ciuda scăderilor din ultimele 3 luni, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Acesta este cel mai bun rezultat din ultimii 5 ani, potrivit unei analize Profit.ro.

Tranzacțiile din 2021 marchează al doilea an consecutiv de creșteri, după ce în 2020 au fost cu  circa 12% mai multe contracte de vânzare față de 2019. Anterior, în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
robertino georgescu
marius busu
metropolitan
astrelor residence
marioara micsunescu