EXCLUSIV FOTO Familia Tănăsoiu s-a asociat cu doi antreprenori constănțeni și începe un proiect rezidențial lângă campusul universitar Ovidius din Constanța

EXCLUSIV FOTO Familia Tănăsoiu s-a asociat cu doi antreprenori constănțeni și începe un proiect rezidențial lângă campusul universitar Ovidius din Constanța

Proiectul Primavera Campus

scris 8 feb 2023

Oamenii de afaceri Emil și Daniel Tănăsoiu (tată și fiu), proprietarii dezvoltatorului imobiliar Primavera Development, au încheiat un parteneriat cu antreprenorii constănțeni Paulina Stănilă și Constantin Berdilă și, împreună, au început construcția unui proiect rezidențial cu circa 100 de apartamente lângă campusul Universității Ovidius, din cartierul constănțean Tomis Nord, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

„Am cumpărat împreună un teren de 2.500 de metri pătrați pe Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 317, pe care acum am început să construim ansamblul Primevara Campus, care va cuprinde circa 100 de apartamente dispuse într-un bloc cu două tronsoane și două subsoluri“, a declarat, pentru Profit.ro, Ionuț Stănilă, administratorul companiei dezvoltatoare și fiul Paulinei Stănilă.

Proiectul, ce urmează a fi livrat peste doi ani, presupune un cost investițional estimat la circa 10 milioane de euro.

Blocul va avea o înălțime maximă de 8 etaje și va cuprinde garsoniere, studiouri, apartamente cu 2 camere, apartamente cu 3 camere și duplexuri. Prețurile de vânzare sunt cuprinse între 64.000 de euro și circa 300.000 de euro, fără TVA.Proiectul Primavera Campus

Proiectul Primavera Campus

Familia Stănilă și Constantin Berdilă au mai construit în Constanța peste 100 de apartamente.

La rândul său, familia Tănăsoiu lucrează, în paralel, la dezvoltarea mai multor proiecte imobiliare în București. Investitorii au în construcție viitorul sediu central al Heineken România, o clădire de birouri de tip boutique din zona Fântânii Miorița, și vor să demoleze cartierului lor de vile La Mesteceni din zona Satului Francez, construit în anul 2000, cu planul să dezvolte în loc un complex cu hotel și apartamente cu servicii hoteliere.

Totodată, familia Tănăsoiu are încheiat un parteneriat și cu soții Corina și Sebastian Bălășescu, fondatorii Urgent Curier, alături de care a cumpărat un teren de circa 2 hectare de la dezvoltatorii greci ai ansamblului rezidențial Green Lake, amplasat pe malul lacului Grivița din nordul Bucureștiului, cu intenția de a continua proiectul de vile început înainte de criza financiară din 2008.

VIDEO Mihai Cioltea, care a dezvoltat rețeaua Zara în România, a fost recrutat de prințul moștenitor saudit pentru un mega-proiect CITEȘTE ȘI VIDEO Mihai Cioltea, care a dezvoltat rețeaua Zara în România, a fost recrutat de prințul moștenitor saudit pentru un mega-proiect

De asemenea, Emil și Daniel Tănăsoiu au început procedurile pentru construcția unui proiect rezidențial cu circa 70 de apartamente premium, pe o fâșie de teren deținută peste drum de Petrom City.

Ei au vândut în 2021 grupului Nordis un teren de 18.800 de metri pătrați din Mamaia, pe care Kaufland obișnuia să deschidă un magazin estival amenajat într-un cort. În 2018, familia a mai vândut proiectul de mall Festival din Sibiu către NEPI Rockcastle pentru 21 milioane de euro. Anterior, a mai vândut către Mega Image terenul pe care belgienii și-au construit supermarketul din Piața Sudului.

Totuși, cea mai importantă tranzacție în care a fost implicat Emil și Daniel Tănăsoiu este vânzarea complexului de birouri S-Park, cel mai mare proiect dezvoltat de familie, într-o tranzacție, realizată în plin boom imobiliar, cu grupul austriac Immofinanz la un preț uriaș de 100 de milioane de euro, una dintre cele mai importante tranzacții din acea perioadă.

Primavera Development a mai realizat și sediul Danone din Colentina, vândut, în 2014, fondului cipriot Secure Property Development & Investment (SPDI) cu 5,85 milioane de euro. Una dintre lucrările reprezentative ale investitorilor este și Liceul Francez din nordul Bucureștiului, realizat în 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
familia tanasoiu
emil si daniel tanasoiu
paulina stainila
constantin berdila
primavera campus