EXCLUSIV FOTO Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de malluri, își face vilă cu piscină pe malul lacului Snagov, lângă domeniul lui Remus Truică

EXCLUSIV FOTO Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de malluri, își face vilă cu piscină pe malul lacului Snagov, lângă domeniul lui Remus Truică
scris 29 oct 2021

Antreprenorul ieșean Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de centre comerciale moderne, pregătește construcția unei vile cu piscină pe malul lacului Snagov, unde îl va avea ca vecin pe omul de afaceri Remus Truică, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Dascălu deține pe malul lacului Snagov, prin intermediul firmei sale Iulius Management Center, un teren în suprafață de circa 5.500 de metri pătrați obținut încă din 2014 printr-un contract de schimb de imobile. O parcelă de 416 metri pătrați din acest lot se află în extravilan, fiind rezervată pentru activități forestiere.

„Iulius  Management  Center,  în  calitate  de  proprietar  al  terenului, este în proces de avizare și autorizare pentru o construcție cu destinația de locuință de serviciu în satul Snagov“, au transmis pentru Profit.ro reprezentanții grupului Iulius, coordonat de Iulian Dascălu.

Investitorul imobiliar este în proces de obținere a tuturor avizelor necesare construcției unei locuințe de serviciu, a unei locuințe pentru personal, a unui foișor cu terasă acoperită cu rolul de loc de luat masa, pentru reamenajarea pontonului existent pe lacul Snagov și amenajarea unei piscine exterioare de 90 de metri pătrați, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Vila principală va avea o suprafață desfășurată de aproape 4.600 de metri pătrați. La nivelul subsolului sunt propuse funcțiuni pentru relaxare și antrenamente fizice, garderoba, spații tehnice și de întreținere. Aici vor fi amenajate o saună, care beneficiază de o piscină interioară, și vestiarul, care deservește piscina exterioară.

EXCLUSIV Indotek, imperiul imobiliar condus de unul dintre cei mai bogați unguri - a doua tranzacție în România. Cumpără clădirea de birouri One Victoriei Center CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Indotek, imperiul imobiliar condus de unul dintre cei mai bogați unguri - a doua tranzacție în România. Cumpără clădirea de birouri One Victoriei Center

Parterul va avea zonă de studiu, două living-uri cu deschidere către lac și zonă de pregătit și servit masa. Organizarea funcțională a parterului cuprinde două spații de zi independente, separate printr-un perete vitrat și două zone de servire a mesei: una extinsă pentru întâlniri în interes de serviciu și una mai restransă, poziționată mai aproape de bucătărie.

Zona de noapte va cuprinde 3 dormitoare dispuse la nivelul 1 și altele 3 la mansardă, fiecare beneficind de un grup sanitar propriu. Dormitorul principal are acces suplimentar la un dressing propriu. Cele două dormitoare orientate către vest au vedere la lac și dispun de câte un balcon propriu. Dormitorul orientat spre est beneficiază de un spațiu de studiu încorporat.

Nivelul mansardei este retras față de planul fațadelor pe toate laturile și cuprinde o terasă circulabilă, parțial acoperită, cu vedere spre Lacul Snagov.

Locuința destinată personalului care întreține proprietatea va avea o suprafață de 137 de metri pătrați și va cuprinde două dormitoare.

Proprietatea lui Iulian Dascălu se învecinează pe o latură cu domeniul omului de afaceri Remus Truică. Vila lui Truică este suplimentată de un heliport, o piscină de dimensiuni olimpice, un teren de fotbal și unul de tenis, acoperit cu zgură, un foișor pentru picnic în aer liber și două debarcadere, pentru șalupă. Atât proprietatea lui Truică, cât și cea a lui Dascălu sunt mărginite de Pădurea Fundu Sacului, despre care Fundația Snagov are anumite mesaje.


În decembrie anul trecut, Remus Truică a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa și a 47 de hectare din Pădurea Snagov.

Malurile lacului Snagov mai găzduiesc vile ale altor personalități, precum Ion Țiriac, Mugur Isărescu, Adriean Videanu, Viorel Cataramă, Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Geoană, Ionuț Lupescu, Cosmin Olăroiu, Andreea Esca.

Iulian Dascălu nu a inițiat, până de curând, afaceri imobiliare în București. Anul trecut și-a prezentat public planul cu privire la transformarea Romexpo într-un complex multifuncțional de anvergură cu locuințe, mall, birouri, hoteluri, piețe, spații expoziționale, muzee și grădini publice, pentru realizarea căruia este necesară o investiție de peste 2,87 miliarde de euro. 

Parteneriat strategic între investitorul imobiliar Ionuț Dumitrescu și Sacha Dragic, fondatorul Superbet, pentru dezvoltarea de depozite în toată țara. Injecție masivă de capital. Vor ocupa locul 3 în piață. Nu sunt la prima colaborare CITEȘTE ȘI Parteneriat strategic între investitorul imobiliar Ionuț Dumitrescu și Sacha Dragic, fondatorul Superbet, pentru dezvoltarea de depozite în toată țara. Injecție masivă de capital. Vor ocupa locul 3 în piață. Nu sunt la prima colaborare

Anul trecut, Iulian Dascălu, a încasat, de pe urma celor cinci mall-uri dezvoltate de el și deținute acum în parteneriat cu sud-africanii de la Atterbury Europe, venituri de 77 milioane de euro, cu 18,5% sub rezultatul anului 2019, după scăderi pe linie în tot portofoliul său de retail. Totuși, rezultatele l-au ajutat să se mențină pe locul doi în topul marilor proprietari de centre comerciale, după NEPI Rockcastle.

Dascălu a dezvoltat și 13 clădiri de birouri cu o suprafață cumulată de peste 170.000 de metri pătrați, ceea ce i-ar asigura locul patru în topul celor mai mari proprietari de astfel de clădiri din România, însă antreprenorul ieșean împarte clădirile cu partenerul său sud-african Atterbury Europe.

viewscnt
Afla mai multe despre
iulian dascalu
vila snagov
remus truica