EXCLUSIV Furnizorul de materiale pentru construcții Baduc își restrânge activitatea din București și vinde o parte din platformă unui retailer pentru un magazin

EXCLUSIV Furnizorul de materiale pentru construcții Baduc își restrânge activitatea din București și vinde o parte din platformă unui retailer pentru un magazin
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 28 ian 2021

Furnizorul de materiale pentru construcții și instalații Baduc București, companie privatizată în anul 1995, a decis să vândă o parte din platforma industrială din Sectorul 5 unui retailer, pentru a-și susține programul de investiții din perioada 2020-2024. Cumpărător poate fi Lidl sau Penny, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acționarii Baduc au aprobat dezmembrarea platformei industriale de pe strada Vigoniei, nr 5-7, unde își are sediul central furnizorul de materiale pentru construcții. O parcelă de circa 5.000 de metri pătrați va fi desprinsă din terenul principal și vândută către Lidl sau Penny la un preț estimativ de sub 1 milion de euro, potrivit surselor Profit.ro.

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Birourile și depozitele care funcționau pe terenul scos la vânzare sunt mutate pe restul de 36.000 de metri pătrați rămași din platformă, cu un cost de 75.000 de euro.

Baduc a început demersul obținerii unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui magazin pe terenul dezmembrat.

Standardul de CV pentru pozițiile de conducere CITEȘTE ȘI Standardul de CV pentru pozițiile de conducere

Banii obținuți din vânzarea terenului vor fi utilizați pentru programul de investiții, în valoare de 3,5 milioane de euro, pe care Baduc îl va derula până în 2024. Furnizorul vizează construcția unei noi hale industriale, în suprafață de circa 3.000 de metri pătrați, pentru depozitarea produselor din oțeluri carbon, o altă hală, de circa 1.500 de metri pătrați, pentru produsele din oțeluri aliate și aliaje neferoase și o clădire de 1.200 de metri pătrați pentru birouri.

EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, semnează o nouă investiție, lângă fabrica Ford. Negocieri în paralel pentru vânzarea parcului cu depozitele Arctic CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, semnează o nouă investiție, lângă fabrica Ford. Negocieri în paralel pentru vânzarea parcului cu depozitele Arctic

Pe lângă banii din vânzare, pentru a susține investițiile, acționarii Baduc sunt dispuși să apeleze la un nou credit, în plus față de cel de 12 milioane de euro pe care îl au la BRD și pentru care au garantat cu terenul din Sectorul 5.

Contactați de Profit.ro pentru detalii suplimentare despre acest proces, reprezentanții Baduc nu au răspuns până la publicarea articolului.

Aceasta este a doua oară când Baduc vinde o parte din platforma din sudul Bucureștiului. În 2018, compania a aprobat vânzarea unei alte bucăți de circa 8.000 metri pătrați la un preț de circa 65 de euro/metru pătrat.

Compania mai are un teren mai mic pe care nu îl utilizează și vrea să îl vândă în satul Ghermănești din Snagov.

În 2011, Baduc a mai vândut, cu circa 13 milioane de euro, platforma industrială de 2 hectare pe care o deținea pe Calea Plevnei către Vastint România, cu acționari comuni cu ai IKEA, care a construit în loc complexul de birouri Business Garden Bucharest, în care s-a mutat, printre alții, BCR.

EXCLUSIV Val declanșat pe piață: Vodafone, Orange, Thales, Genpact și NNDKP își subînchiriază sediile, pentru a recupera din milioanele de euro plătite anual pe birouri aproape goale. Lista corporațiilor care fac asta crește rapid CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Val declanșat pe piață: Vodafone, Orange, Thales, Genpact și NNDKP își subînchiriază sediile, pentru a recupera din milioanele de euro plătite anual pe birouri aproape goale. Lista corporațiilor care fac asta crește rapid

Baduc a înregistrat în 2019, conform ultimelor date, o cifră de afaceri de circa 127 milioane de lei, cel mai mare rulaj din ultimii 9 ani, și un profit net de 1,8 milioane de lei, valoare depășită anterior în 2008.

Baduc București, fosta Bază de Aprovizionare și Desfacere înființată în 1970, este deținută de 115 acționari persoane fizice.

Retailul alimentar s-a extins puternic în ultimul an, mai ales pe fondul pandemiei. În București funcționează circa 700 de supermarketuri, hipermarketuri, magazine de discount, proximitate și cash & carry, potrivit datelor colectate de Studio Interrobag, pe care le puteți accesa în infograficul de mai jos.

viewscnt
Afla mai multe despre
baduc
lidl
penny