EXCLUSIV Grupul american Inteva extinde fabrica din Salonta și va produce piese auto pentru 100.000 de BMW Mini Countryman anual

EXCLUSIV Grupul american Inteva extinde fabrica din Salonta și va produce piese auto pentru 100.000 de BMW Mini Countryman anual

CTPark Salonta

scris 17 dec 2021

Producătorul american de componente auto Inteva, cu afaceri de circa 21 de milioane de euro în România, își extinde fabrica din Salonta cu 80%, până la o suprafață de 20.800 de metri pătrați, printr-un parteneriat cu CTP, cu scopul de a produce piese pentru 100.000 de mașini model BMW Mini Countryman pe an, potrivit datelor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

„Inteva și-a deschis prima fabrică în România în 2007, la Salonta. Unitatea de la Salonta folosea până acum un spațiu de 11.600 metri pătrați pentru a produce componente pentru industria auto (macarale de geamuri, încuietori de uși și console, în principal). Inteva extinde facilitatea de producție din Salonta, cu sprijinul CTP, cu o hală suplimentară de 9.200 metri pătrați. Inteva va produce piese turnate prin injecție pentru interioare începând cu noiembrie 2023 pentru BMW Mini Countryman. Acest proiect ar trebui să reprezinte aproximativ 100.000 de vehicule/an”, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții Inteva.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Inteva Salonta produce cabluri, încuietori de uși, agățătoare închidere, macarale de geamuri și console pentru producătorii auto europeni. Inteva Closures, firma prin care funcționează fabrica, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 21,5 milioane de euro, în scădere de la 25,7 milioane de euro, cât a realizat în 2019, cu un număr de 754 de angajați, potrivit ultimelor raportări la Ministerul Finanțelor Publice.

Grupul american a mai avut o fabrică în România, deschisă în 2015 la Oradea, unde producea componente pentru acoperișuri panoramice, dar aceasta a fost vândută în 2019 către CIE Automotive, odată cu întreaga divizie de sisteme pentru acoperișuri.

Spațiul de producție al Inteva Salonta a fost preluat în 2017 de compania CTP, cel mai mare proprietar de spații industriale și logistice din România, printr-o tranzacție cu firma slovacă IPEC Group, în urma unei investiții de aproximativ 18 milioane de euro ce a cuprins și spațiul fabricii Delphi Packard din Ineu.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

„România este o destinație tot mai căutată pentru facilitățile de producție, în special zona de vest a țării, pentru care am observat în cursul acestui an un apetit în creștere. Ne bucurăm să fim alături de Inteva în extinderea capacității de producție, care va depăși asfel 20.000 metri pătrați în parcul CTPark Salonta. Este un exemplu foarte bun al capacității pe care o avem de a ne extinde împreună cu partenerii noștri, CTP având un portofoliu de 2 milioane de metri pătrați în 14 orașe din România, pe care continuăm să îl extindem activ”, a declarat, pentru Profit.ro, Ana Dumitrache, Country Head, CTP România.

Inteva produce la Salonta încuietori pentru Dacia (Logan, Duster, Sandero), concernul VW (VW, Skoda, Seat), Renault, Peugeot-Citroen, Hyundai-Kia; macarale pentru geamuri pentru Dacia (Logan, Duster, Sandero), Suzuki (SX4, Vitara) și cabluri pentru macarale livrate altor fabrici Inteva din Franța, Spania, Cehia, China, Mexic și Brazilia.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteva
mini countryman
bmw