Volumul lucrărilor de construcții a scăzut

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2021

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut în primele zece luni ale acestui an cu 2% ca serie brută și cu 1,3% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, comparativ cu perioada similară din 2020, informează Institutul Național de Statistică printr-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca serie brută, pe elemente de structură, reduceri s-au înregistrat la lucrările de reparații capitale (-23,9%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-13,5%). Lucrările de construcții noi au crescut cu 6,3%, scrie Agerpres.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Pe obiecte de construcții, a avut loc o creștere la clădirile rezidențiale (+28,1%). Clădirile nerezidențiale și construcțiile inginerești au scăzut cu 12,1%, respectiv cu 8,8%.

Ca serie ajustată, diminuări s-au înregistrat la lucrările de reparații capitale (-20,7%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-12,3%). Lucrările de construcții noi au crescut cu 6,2%. Pe obiecte de construcții, o creștere a avut loc la clădirile rezidențiale (+21,9%). Clădirile nerezidențiale și construcțiile inginerești au scăzut cu 10,7%, respectiv cu 5,7%.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

În octombrie 2021, comparativ cu luna precedentă, volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie brută cu 1,5%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+9,7%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+8,7%). Lucrările de construcții noi au scăzut cu 1,6%. Pe obiecte de construcții, a avut loc o creștere la clădirile nerezidențiale (+8,8%). Clădirile rezidențiale și lucrările de construcții inginerești au scăzut cu 1,3%, respectiv cu 0,7%.

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,2%, scădere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (-0,6%). Lucrările de reparații capitale și lucrările de construcții noi au crescut cu 2,3%, respectiv cu 0,9%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale cu 3,2% și la construcțiile inginerești cu 0,9%. Clădirile nerezidențiale au crescut cu 9,9%.

Comparativ cu aceeași lună din 2020, în octombrie 2021 volumul lucrărilor de construcții ca serie brută a scăzut pe total cu 16,8%. Pe elemente de structură, reduceri s-au înregistrat la lucrările de reparații capitale (-37,6%), lucrările de întreținere și reparații curente (-16,8%) și la lucrările de construcții noi (-13,2%). Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile nerezidențiale și la construcțiile inginerești cu 29,3%, respectiv cu 26,1%. Clădirile rezidențiale au crescut cu 29,9%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total cu 13,7%. Pe elemente de structură s-au evidențiat diminuări astfel: lucrările de reparații capitale (-35,5%), lucrările de întreținere și reparații curente (-15,2%) și la lucrările de construcții noi (-9,0%).

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile nerezidențiale și la construcțiile inginerești cu 28,1%, respectiv cu 21,4%. Clădirile rezidențiale au crescut cu 33,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins