EXCLUSIV Puma își mută birourile din clădirea lui Dorin Mateiu din Pipera în Oregon Park, printr-un contract pe aproape 8 ani

EXCLUSIV Puma își mută birourile din clădirea lui Dorin Mateiu din Pipera în Oregon Park, printr-un contract pe aproape 8 ani

Corpul B al Oregon Park

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 11 dec 2023

Producătorul german de echipamente sportive Puma își mută, din februarie 2024, birourile din Nord City Tower, clădirea din Pipera a antreprenorului Dorin Mateiu, în complexul Oregon Park al fondului de investiții Lion’s Head Investments, în urma unui contract de închiriere pe 7 ani și 10 luni, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Puma va amenaja și un nou showroom în Oregon Park, care va putea fi vizitat pe bază de programare, și s-ar putea să își păstreze și magazinul de prezentare de la parterul actualului sediu din Nord City Tower, spun sursele Profit.ro.

Puma urmează să ocupe din 1 februarie 2024 o suprafață de 789 de metri pătrați la etajul 6 din corpul B al Oregon Park, clădire în care funcționează și Deloitte.

Cum schimbă regenerarea urbană fața marilor orașe CITEȘTE ȘI Cum schimbă regenerarea urbană fața marilor orașe

Retailerul a obținut o chirie indexată de 15,5 euro/metru pătrat/lună pentru spațiul de birouri închiriat pe perioada 1 februarie 2024 – 1 decembrie 2031 și va plăti 100 de euro pe lună pentru cele 10 locuri de parcare subterane rezervate.

Costul serviciilor (service charge) pentru primul an financiar este estimat la 3,8 euro/metru pătrat/lună, limitat la o creștere anuală de 10% doar pentru unele categorii de servicii.

Lion’s Head Investments oferă chiriașului o perioadă de 10 luni de exonerare de la plata chiriei pentru lunile ianuarie din anii 2025-2031 și lunile februarie din anii 2024, 2030 și 2031. De asemenea, proprietarul va suporta costurile aferente lucrărilor de amenajare a spațiului de birouri, calculate la 275 de euro/metru pătrat.

Cum se construiesc noi cartiere rezidențiale CITEȘTE ȘI Cum se construiesc noi cartiere rezidențiale

Costul lucrărilor are o valoare previzionată în acest moment de 192.790 de euro, valoarea finală urmând a fi determinată în urma licitării și încheierii contractelor de sub-antrepriză. Amenajarea birourilor va fi realizată de Colliers Construction.

Producătorul german a raporat anul trecut o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro, cel mai bun rezultat de la intrarea directă pe piața din România, în 2007, în creștere cu aproape 47% față de rulajul din 2021, potrivit datelor transmise la Ministerul Finanțelor Publice.

Fondul de investiții Lion’s Head Investments, format printr-un parteneriat între cea mai veche firmă de asigurări de viață din Africa de Sud – Old Mutual și cea mai mare agenție imobiliară din Bulgaria – AG Capital, a încheiat în ultimul an contracte de închiriere de peste 43.000 de metri pătrați în Oregon Park, din care 4.600 de metri pătrați reprezintă spații ce vor fi ocupate de chiriași noi, iar restul de reînnoirea contractelor existente. Acestea au condus la ocuparea integrală a complexului.

Dezvoltarea mixtă și noile hub-uri de birouri CITEȘTE ȘI Dezvoltarea mixtă și noile hub-uri de birouri

Reînnoirea contractelor cu Oracle, pentru o suprafață de 20.280 de metri pătrați, și cu Deloitte, pentru 12.500 de metri pătrați, reprezintă două dintre cele mai mari tranzacții de închiriere semnate în 2023 pe piața de birouri din România.

Clădirea Nord City Tower a fost finalizată în 2007 de către un grup de investitori români, în urma unei investiții estimate la 16 milioane de euro. În 2012, proprietarii clădirii au intrat în faliment și imobilul a fost preluat de ING Bank. Ulterior, a ajuns în proprietatea antreprenorului Dorin Mateiu, care în 2017 a vândut producătorul de mezeluri Elit și Vericom gigantului american Smithfield Foods și a intrat pe piața imobiliară.

Datele obținute de Profit.ro arată că Nord City Tower are un grad de neocupare de circa 40%.

Piața închirierilor de sedii pentru birouri traversează o perioadă de scădere, caracterizată prin ofertarea pe piață a unor spații reduse cu circa 60% față de cât se cereau în urmă cu 3 ani. Cererea medie în piața de închirieri birouri a scăzut, de la 2.000 metri pătrați în anii 2015-2020, la 700-800 metri pătrați.

EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său

Tendința generală este de restrângere a activității companiilor în spații mai mici, pe măsură ce munca de acasă devine o normă.

Asta înseamnă că lucrul din afara biroului, restrângerea multor companii cu spații redundante, dar și alți factori au condus la reducerea dimensiunii tranzacției medii. Fragmentarea spațiilor ocupate de marile corporații în sedii mici are loc în circa un sfert din spațiile mordene din piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
puma
dorin mateiu
oregon park