Forte Partners are în plan investiții de 200 milioane euro, în a doua clădire a The Bridge și un proiect rezidențial în nordul Bucureștiului

Forte Partners are în plan investiții de 200 milioane euro, în a doua clădire a The Bridge și un proiect rezidențial în nordul Bucureștiului
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 1 feb 2017

Dezvoltatorul imobiliar Forte Partners, fondat de trei oameni de afaceri români - Geo Mărgescu, Ionuț Dumitrescu și Johny Jabra, are în plan pentru acest an livrarea primei faze a parcului de afaceri The Bridge, începerea lucrărilor la faza a doua, precum și demararea unui proiect rezidențial în zona de Nord a Capitalei. Investițiile programate pentru a doua clădire din The Bridge și proiectul rezidențial se ridică la 200 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”2016 a fost un an foarte bun pentru noi, am finalizat prima clădire sub brandul propriu: proiectul Ștefan cel Mare, închiriat în proporție de 100%, și am demarat lucrările pentru parcul de afaceri The Bridge, pentru care am semnat cea mai mare tranzacție din piața de birouri a anului trecut cu BCR, 18.000 mp”, a declarat Geo Mărgescu, CEO & Fondator, Forte Partners. 

El spune că pentru prima clădire a The Bridge cererea a fost 150%, iar a doua clădire a proiectului este închiriată deja în proporție de 60%.

The Bridge, o investiție de 85 milioane de euro, este situat în imediata vecinătate a pasajului Basarab, zonă care se prefigurează drept noul pol de dezvoltare imobiliară a Bucureștiului, aici urmând să fie absorbită cererea în creștere venită din partea companiilor de tip BPO (business process outsourcing), SSC (shared service center)  sau IT. Pe lângă infrastructura bine pusă la punct, zona de bucură de proximitatea față de Universitatea Politehnică, prinicipalul generator de forță de muncă pentru sectorul IT.

UniCredit împrumută 50 milioane euro Forte Partners pentru prima fază a proiectului The Bridge, unde își va aduce BCR centrele de business CITEȘTE ȘI UniCredit împrumută 50 milioane euro Forte Partners pentru prima fază a proiectului The Bridge, unde își va aduce BCR centrele de business

Lucrările de construcție la prima clădire din The Bridge sunt în grafic, în acest moment fiind ridicate opt niveluri din totalul de 13 (2S+P+10), finalizarea fiind prevăzută pentru toamna acestui an.

În ceea ce privește proiectul rezidențial, Geo Mărgescu spune că acesta se află încă la faza de concept, se situează pe segmentul ”high” și va fi livrat în două faze, prima fiind programată pentru 2018.

”Am cumpărat un teren de 13.000 metri pătrați în nordul Capitalei în urmă cu cîteva luni și am vrea să începem construcția anul acesta, Suntem la faza de concept”, arată Geo Mărgescu, fără a dori să dea mai multe detalii.

Despre finanțarea acestui proiect, Mărgescu spune că va fi nevoie, dar nu au fost începute ăncă discuții pe acest subiect.

”Piața finanțărilor bancare este bună, costurile sunt scăzute, iar băncile sunt interesate de proiecte”, mai spune reprezentantul Forte Partners.

El arată însă că se așteaptă în acest an la o creștere a costurilor pentru lucrările de construcții cu 8%, pe fondul cererilor în creștere de pe această piață și a lipsei forței de muncă.

Pe partea de rezidențial, Forte Partners a finalizat un proiect de dimensiuni mai mici pe strada Londra din zona Dorobanți a Capitalei, iar în acest an va începe construcția unui al doilea astfel de proiect în zona Grădina Icoanei.

Referitor la vânzarea proiectelor de birouri, Mărgescu a arătat că nu se pune problema pentru moment, deși solicitările sunt numeroase.

Proiectul The Bridge este evaluat în prezent la 130 milioane euro, iar clădirea din Ștefan cel Mare la 19,5 milioane euro

Totodată, compania își va concentra investițiile doar pe București.

Modelul de afaceri vizat de Forte Partners este achiziționarea unor terenuri strategic poziționate, dezvoltarea de proiecte și vânzarea lor și reinvestirea profitului în noi proiecte. Segmentele vizate sunt office, retail și rezidențial premium.

Forte Partners a fost înființat în 2014 de un grup de investitori cu experiență în mediul de afaceri local. Printre acționari se numără Ionuț Dumitrescu (fondatorul agenției imobiliare Eurisko, vândută către CBRE), Geo Mărgescu (manager de numele căruia se leagă proiecte precum Europolis Logistic Park, sediul central al Millennium Bank sau clădirea de birouri Louis Blanc) și familia Jabra (fondatorii business-ului Nova Brasilia, vândut către Kraft Foods).

viewscnt
Afla mai multe despre
forte partners
investiții