FOTO Proprietarul grupului de transport și logistică TTS, care controlează Navrom, pregătește, cu fiul său, un hotel cu 8 etaje în zona Romexpo

FOTO Proprietarul grupului de transport și logistică TTS, care controlează Navrom, pregătește, cu fiul său, un hotel cu 8 etaje în zona Romexpo
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 2 mai 2018

Proprietarul grupului de transport și logistică TTS, omul de afaceri constănțean Alexandru Mircea Mihăilescu, care controlează inclusiv Navrom, operatorul de transport de pasageri și mărfuri din Delta Dunării, va construi, împreună cu fiul său, un hotel cu 8 etaje pe Bulevardul Expoziției din București, în zona complexului Romexpo, proiectul, pregătit ca intenție de cel puțin 3 ani, urmând acum să primească avizul Primăriei Capitalei pentru planul urbanistic zonal (PUZ).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Construcția este inițiată printr-o firmă în care Alexandru Mircea Mihăilescu are 20% din acțiuni, iar făul său deține 80% din capital, acesta fiind și administrator al firmei.

Cei doi pregătesc un hotel înalt de până la 32 de metri, în apropiere fiind și liceul privat "Școala Europeană București".

FOTO Proprietarul grupului de transport și logistică TTS, care controlează Navrom, pregătește, cu fiul său, un hotel cu 8 etaje în zona Romexpo

Direcția de Urbanism a Primăriei a emis aviz de oportunitate pentru proiect încă din 2015, acesta primind certificat de urbanism în același an, prelungit ulterior. Planurile inițiale prevedeau că hotelul urma să aibă 6 etaje, plus unul tehnic.

Bugetul post-Brexit al Uniunii Europene: Tăieri de fonduri europene, noi condiții de eligibilitate, creșterea contribuțiilor naționale CITEȘTE ȘI Bugetul post-Brexit al Uniunii Europene: Tăieri de fonduri europene, noi condiții de eligibilitate, creșterea contribuțiilor naționale

International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, a ieșit recent din acționariatul grupului de companii Transport Trade Services (TTS). În toamna anului trecut, divizia a vândut 6% din capitalul grupului pentru aproape 9,4 milioane euro, iar recent, luna trecută, a cedat și restul de 4% din acțiuni, contra a 6,2 milioane euro. Exit-ul IFC s-a făcut prin preluarea de către TTS a acțiunilor proprii deținute de divizia Băncii Mondiale.

Alexandru Mircea Mihăilescu este cel mai mare acționar al TTS, cu peste 47% din capital. Din acționariatul grupului face parte, cu 9% din capital, și fostul ministru al Finanțelor Viorel Ștefan, originar din Galați, remaniat în vara anului trecut și recent instalat vicepremier în Guvernul Dăncilă. Ștefan a fost economist la Navrom Galați și ulterior director general al companiei, în perioada 1980-1991.

Grupul TTS este unul dintre cei mai mari operatori de transport naval din România, având însă operațiuni și în transportul feroviar, prin firma Transfer International Spedition (TIS).  Din grup fac parte companiile Navrom Galați, TTS Constanța, Canopus Star Constanța, Trans Europa Port Galați, Cernavodă Shipyard, Bunker Trade Logistic Constanța, Cargorom Antwerp (Belgia), TTS Viena, Agrimol Trade București și Transterminal Chișinău.

Potrivit ultimelor date disponibile, grupul a terminat anul 2016 cu afaceri de 275,7 milioane lei și un profit net de 11,1 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel
hotel 8 etaje
hotel romexpo
hotel bulevardul expozitiei
primaria capitalei
grupul tts
transport trade services
alexandru mircea mihailescu