Primăria Capitalei cumpără de pe piață 500 de locuințe pentru medicii din spitalele bucureștene. Pentru 2018 are un buget de 15 milioane de euro

Primăria Capitalei cumpără de pe piață 500 de locuințe pentru medicii din spitalele bucureștene. Pentru 2018 are un buget de 15 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2018

Primăria Capitalei va începe procedura de achiziție a 500 de apartamente și garsoniere, reprezentând locuințe de serviciu pentru medicii și asistentele care lucrează în spitalele din subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB), potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Primăria are alocată în bugetul pentru 2018 suma de 15 milioane de euro în acest scop.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Una dintre problemele cu care se confruntă municipiul București este deficitul de specialiști. (...) Obiectivul urmărit în ceea ce privește achiziționarea locuințelor de serviciu este reprezentat de atragerea personalului medical specializat care să își desfășoare activitatea în spitalele aflate în administrarea CGMB, prin ASSMB”, argumentează municipalitatea, potrivit News.ro.

Potrivit proiectului de hotărâre, Primăria Capitalei va cumpăra 94 de garsoniere și 406 apartamente cu două sau cu trei camere.

Locuințele trebuie să fie în București, să fie aproape de o stație de metrou, să aibă toate documentele în regulă, să nu se afle pe lista imobilelor încadrate la risc seismic, să fie racordate la rețeaua de energie termică, electrică și să aibă toate celelalte utilități, să dețină instalații de prevenire și stingere a incendiilor, să aibă lift funcțional și rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Relaxarea după 2 ani a Legii care a scos forțat sute de firme de la parterul blocurilor cu risc seismic. Mai mult, statul va finanța acum consolidarea spațiilor comerciale CITEȘTE ȘI Relaxarea după 2 ani a Legii care a scos forțat sute de firme de la parterul blocurilor cu risc seismic. Mai mult, statul va finanța acum consolidarea spațiilor comerciale

Din centralizarea realizată de ASSMB, Spitalul "Victor Babeș” solicită cinci garsoniere și 15 apartamente, în timp ce Spitalul "Prof. Dr. Th. Burghele” are un necesar de cinci apartamente. La Spitalul "Cantacuziono", 73 de angajați solicită locuințe de serviciu, unii dintre ei și pentru familii de cinci sau șase membri.

De asemenea, la Spitalul "Carol Davila" au fost cerute șase apartamente cu două camere pentru șase asistente medicale și două garsoniere pentru două asistente medicale, la Centrul de Evaluare și Tratament al Toxicodependențelor pentru Tineri au fost solicitate două garsoniere pentru medici tineri, trei garsoniere și trei apartemente pentru asistenți medicali și un apartament cu trei camere pentru un medic.

La Spitalul "Colentina" au fost cerute zece apartamente și 15 garsoniere, iar la Spitalul "Colțea" - 17 garsoniere, 60 de apartamente cu două camere și 50 de apartamente cu trei camere. Spitalul "Filantropia" spune că are nevoie de trei garsoniere și două apartamente cu două și, respectiv cu trei camere pentru asistente medicale, dar și de un apartament cu trei camere și unul cu două camere pentru medici, în timp ce Spitalul "Foișor" a cerut cinci apartamente și cinci garsoniere.

În ceea ce privește Spitalul de Copii "Dr. Victor Gomoiu”, au fost solicitate 15 garsoniere și șase apartamente, iar Spitalul de Psihiatrie "Constantin Gorgos” spune că are nevoie de locuințe de serviciu pentru patru medici, 20 de asistenți și alți 13 angajați din spital.

Puterea menține noua vârstă de pensionare pentru medici la 67 de ani, dar nu mai înființează ”spitalul republican” CITEȘTE ȘI Puterea menține noua vârstă de pensionare pentru medici la 67 de ani, dar nu mai înființează ”spitalul republican”

Spitalul "Nicolae Malaxa” susține că are nevoie de 12 locuințe cu două camere pentru cinci asistente și șapte infirmiere, Spitalul de Psihiatrie "Al. Obregia” vrea 31 de apartamente și 21 de garsoniere, Spitalul de Chirurgie Oro-maxilo-facială "Prof. Dr. Dan Theodorescu” solicită șapte apartamente și patru garsoniere, iar Spitalul de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sîrbu” spune că trei medici și trei asistenți medicali au nevoie de locuințe.

Spitalul de Pneumoftiziologie "Sf. Ștefan” a transmis ASSMB că un medic are nevoie de un apartament cu trei camere, doi asistenți medicali au nevoie de două apartamente cu două camere, iar un referent solicită un apartament cu două camere. De asemenea, medicii rezidenți de la Spitalul de Boli Cronice "Sf. Luca” solicită două locuințe, la Centrul de Boli Reumatismale "Dr. I. Stoica”, un medic și cinci asistenți medicali solicită apartamente cu două camere, iar la Spitalul "Sf. Maria”, 65 de angați solicită locuințe de serviciu.

 

Primăria Capitalei a alocat în bugetul din acest an 15 milioane de euro pentru achiziționarea unor locuințe de serviciu pentru cadrele medicale.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte
apartament
primaria
capitala
cumpara
achizitie
spital
medici