FOTO Țiriac a preluat proprietatea istorică din Toscana, care i-ar fi aparținut fostului premier italian Giulio Andreotti, acuzat de legături cu mafia

Omul de afaceri Ion Țiriac a intrat în posesia unei proprietăți de peste 2.000 de hectare din Toscana, pentru care, conform informațiilor transmise de Profit.ro în toamna anului trecut, a plătit 8 milioane de euro. Presa italiană a anunțat acum că proprietatea se află în Semproniano, o comună în provincia Grosseto, Toscana, din centrul Italiei, cu o populație de doar 1.153 de locuitori.

"O companie de holding a lui Ion Tiriac este noul proprietar al patrimoniului istoric", a anunțat presa italiană vânzarea proprietății construite în 1240.

Conform sursei citate, proprietatea este Tenuta Cortevecchia, o fermă ecologică funcțională cu peste 2.300 de hectare, înconjurată de chiparoși, care oferă și unități de cazare rustice amenajate în clădiri tradiționale toscane. 

"Sperăm că Cortevecchia va găsi cu Țiriac acea splendoare pe care a avut de-a lungul secolelor". a spus primarul Miranda Brugi.

În toamnă, Țiriac a arătat că proprietatea i-a aparținut fostului premier italian Giulio Andreotti. 

FOTO Spitalul privat Terapeutica din Arad își cumpără un hotel de 3 stele CITEȘTE ȘI FOTO Spitalul privat Terapeutica din Arad își cumpără un hotel de 3 stele

”Proprietatea valora 40 de milioane de euro, dar au pus-o în vânzare, la început, cu 20 de milioane de euro, pentru că avea datorii, iar prețul a ajuns în cele din urmă la 8 milioane de euro. Gratis!”, a spus Ion Țiriac.

Giulio Andreotti (1919-2013) a fost premier al Italiei pentru trei mandate, de două ori în anii 70 și o dată la începutul anilor 90, ocupând, în anii 80, și funcția de ministru de Externe. A fost considerat unul din cei mai influenți oameni politici ai Italiei. În 1993 a fost judecat pentru legături cu mafia, care i-ar fi lichidat adversari politici. Deși s-a stabilit că s-a întâlnit cu membri ai mafiei, instanța l-a achitat pe Andreotti.

Toscana este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Italiei, având orașe precum Florența, Pisa, Siena și Lucca.

FOTO Țiriac a preluat proprietatea istorică din Toscana, care i-ar fi aparținut fostului premier italian Giulio Andreotti, acuzat de legături cu mafia

viewscnt
Afla mai multe despre
țiriac
propietate
toscana
italia
andreotti
cumpărare