Țiriac a cumpărat o proprietate în Toscana care i-ar fi aparținut fostului premier italian Giulio Andreotti, acuzat de legături cu mafia

Țiriac a cumpărat o proprietate în Toscana care i-ar fi aparținut fostului premier italian Giulio Andreotti, acuzat de legături cu mafia
scris 7 oct 2017

Omul de afaceri Ion Țiriac a cumpărat, săptămâna trecută, conform propriilor declarații, cu 8 milioane de euro, o proprietate care se întinde pe mai multe hectare, în Toscana, Italia, și care i-ar fi aparținut fostului premier italian Giulio Andreotti.

Țiriac a dezvăluit tranzacția într-o discuție publică pe teme legate de sport și în care a criticat legislația care nu permite, atunci când nu sunt găsiți cumpărători pentru diverse imobile degradate, precum terenurile de sport, să fie redus prețul de vânzare.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

În acest context, omul de afaceri a prezentat ca exemplu faptul că, săptămâna trecută, a cumpărat la preț redus o proprietate care se întinde pe mai multe hectare în Toscana și care i-a aparținut lui Andreotti. 

Țiriac: Pe mine mă afectează cel mai mult scumpirile. Dau de mâncare la mii de oameni, iar cu cât crește benzina, cu atât vând mai puține mașini CITEȘTE ȘI Țiriac: Pe mine mă afectează cel mai mult scumpirile. Dau de mâncare la mii de oameni, iar cu cât crește benzina, cu atât vând mai puține mașini

”Proprietatea valora 40 de milioane de euro, dar au pus-o în vânzare, la început, cu 20 de milioane de euro, pentru că avea datorii, iar prețul a ajuns în cele din urmă la 8 milioane de euro. Gratis!”, a spus Ion Țiriac.

Giulio Andreotti (1919-2013) a fost premier al Italiei pentru trei mandate, de două ori în anii 70 și o dată la începutul anilor 90, ocupând, în anii 80, și funcția de ministru de Externe. A fost considerat unul din cei mai influenți oameni politici ai Italiei. În 1993 a fost judecat pentru legături cu mafia, care i-ar fi lichidat adversari politici. Deși s-a stabilit că s-a întâlnit cu membri ai mafiei, instanța l-a achitat pe Andreotti.

Toscana este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Italiei, având orașe precum Florența, Pisa, Siena și Lucca.

viewscnt
Afla mai multe despre
țiriac
propietate
toscana
italia
andreotti
cumpărare