Grupul austriac Pressburg, care a dat în judecată statul român pentru tăierea subvențiilor în energie regenerabilă, inițiază al doilea său complex rezidențial din România

Grupul austriac Pressburg, care a dat în judecată statul român pentru tăierea subvențiilor în energie regenerabilă, inițiază al doilea său complex rezidențial din România
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 27 feb 2020

Grupul austriac Pressburg, cu activități în energie regenerabil, tehnologie și imobiliare, pregătește actele necesare construcției unui ansamblu rezidențial cu peste 100 de apartamente, într-o zonă în plină dezvoltare din apropierea fostei platforme industriale Policolor din estul Bucureștiului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorul deține un teren de circa 4.600 de metri pătrați în apropierea Cartierului Austriac, primul complex rezidențial dezvoltat de Pressburg în România, care are 48 de locuințe. Noul proiect, pentru care dezvoltatorul face primii pași spre autorizare, va fi format din două corpuri structurate pe demisol, parter, 4 etaje, plus etajul 5 retras. Bazat pe un Coeficient de Utilizare al Terenului (CUT) de 2,5, specific zonei, austriecii pot construi aici circa 100 de apartamente, o investiție estimată de Profit.ro la circa 6 milioane de euro.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții grupului nu au transmis detalii suplimentare despre acest proiect.

Pressburg mai deține în localitatea Frăsinet din Călărași două parcuri fotovoltaice cu o capacitate instalată de circa 4,6 MW și circa 8,2 MW. Ambele parcuri sunt controlate în parteneriat cu două firme înregistrate în Cipru, potrivit termene.ro.

EXCLUSIV SIF Banat-Crișana a preluat terenul fostei fabrici Helitube în contul unei creanțe de peste 44 milioane de euro, una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SIF Banat-Crișana a preluat terenul fostei fabrici Helitube în contul unei creanțe de peste 44 milioane de euro, una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani

Compania face parte dintr-un grup de dezvoltatori de parcuri fotovoltaice care, în 2018, a dat în judecată statul român la Washington pentru încălcarea tratatului internațional Carta Energiei prin tăierea subvențiilor pentru producerea de energie regenerabilă acordate pe baza certificatelor vezi suportate pe facturi de către consumatori.

Grupul austriac și-a început operațiunile în 2009, iar până în 2016 a investit peste 300 de milioane de euro în dezvoltări rezidențiale și energie regenerabilă în piețe precum Germania, Slovacia, Cehia, Italia, Spania, România, Marea Britanie și Austria. Pressburg avea în 2016 active în administrare în valoare de peste 40 milioane de euro, potrivit site-ului de prezentare al grupului.

Activitatea Pressburg este coordonată de trei directori cu experiență în private equity, energie, bănci și IT. Aceștia sunt Rolf Theuer, Ben Salm-Reifferscheidt și Florian Walter Kneidinger.

Fostul edil al Sectorului 3, Eugen Pleșca, a primit autorizație pentru un nou proiect rezidențial, pe aceeași stradă cu cel dezvoltat de familia Negoiță, a primarului în funcție CITEȘTE ȘI Fostul edil al Sectorului 3, Eugen Pleșca, a primit autorizație pentru un nou proiect rezidențial, pe aceeași stradă cu cel dezvoltat de familia Negoiță, a primarului în funcție

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care se reflectă și în volumul de vânzări de proprietăți. Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018. Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
pressburg
cartierul austriac