Grupul italian Prysmian vrea să recruteze 20 de ingineri și tehnicieni în România în următoarele 18 luni

Grupul italian Prysmian vrea să recruteze 20 de ingineri și tehnicieni în România în următoarele 18 luni
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 14 dec 2015

Prysmian Group, lider mondial în domeniul sistemelor de cablu pentru energie și telecomunicații, a lansat un program de recrutare, la nivel european, adresat inginerilor și tehnicienilor cu experiență în domeniul industrial. În următorul an și jumătate, compania intenționează să angajeze o sută de specialiști la nivelul întregii Europe, dintre care 20 se așteaptă să fie în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania caută ingineri de proces, de întreținere, de proiectare și de calitate, precum și alte calificări tehnice specializate pentru a ocupa posturi cheie din zona de producție, în cadrul unuia din numeroasele centre de excelență pe care Prysmian le deține în întreaga lume. Printre criteriile prevăzute de companie se numără o diplomă de licență în inginerie sau o diplomă echivalentă, precum și o experiență profesională de 3-5 ani obținută prin job-uri similare într-un context profesional anterior, buna cunoaștere a limbii engleze și abilități de lider.

Cei care vor fi aleși prin intermediul programului profesional „Make It” vor putea să își perfecționeze abilitățile căci durata acestuia este de patru ani. Astfel, candidații selectați vor face două săptămâni de training la sediul din Milano și vor petrece două săptămâni în noua Manufacturing Academy din Mudanya (Turcia), un centru specializat care va fi inaugurat în ianuarie 2016 în una dintre fabricile cele mai importante ale Grupului și care va permite formarea personalului înalt calificat.

În România, grupul italian investește în prezent în construcția instalațiilor pentru producția cablurilor optice situate în cadrul Parcului Industrial din Slatina. Extinderea capacității de producție a fabricii de cabluri optice construită în 2013 la Slatina se va face în urma unei investiții de 20 milioane de euro. Astfel, Prysmian estimează dublarea capacității actuale de producție până în 2017 și triplarea acesteia până în 2020 (de la 2,5 milioane de kilometri de cabluri pe an la 8 milioane de kilometri de cabluri pe an în 2020), creând până la sfârșitul proiectului 300 de locuri de muncă permanente. De asemenea, grupul va începe la Slatina producția cablurilor de înaltă tensiune pentru linii de transmisie a energiei până la 150 kV.

La nivel global, grupul italian deține 89 de fabrici și numeroase centre de excelență în 33 de țări. Prysmian a avut, în 2014, o cifră de afaceri de aproape 7 miliarde de Euro, aproximativ 19.000 de angajați în 50 de țări. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grupul prysmian
fabrica slatina
cabluri optice