Grupul OASIS demarează faza a doua a proiectului PRIMA Shopping Center de la Sibiu

Grupul OASIS demarează faza a doua a proiectului PRIMA Shopping Center de la Sibiu
scris 20 sep 2022

Oasis Retail Development & Consulting, deținută de antreprenorii sibieni Klaus Reisenauer și Kurt Wagner, anunță demararea celei de-a doua faze de dezvoltare a proiectului PRIMA Shopping Center din Sibiu, o investiție totală de 30 de milioane de euro.

“La finalul anului 2023 suprafața totală destinată cumpărăturilor și petrecerii timpului liber va fi de 80.000 mp, cu un trafic mediu estimat de 45.000 de vizitatori pe zi, într-unul din cele mai mari parcuri de retail din zona de centru-vest a țării”, explică Klaus Reisenauer, Partener în cadrul grupului Oasis, adăugând totodată: “Retail park-urile sunt marii câștigători ai pandemiei și își mențin tendința de a fi un loc sigur și preferat pentru cumpărăturile românilor. Datorită conceptului foarte aerisit, cu accesul tuturor magazinelor direct din parcare, costuri de administrare minime și eficientizate și chirii semnificativ reduse față de un mall închis, parcurile de retail reprezintă unul dintre cele mai competitive produse imobiliare de retail.”

TeraPlast suspendă dezvoltarea unui ansamblu de locuințe din cauza creșterii prețurilor materialelor de construcții, coroborate cu evoluția accelerată a costurilor cu energia și combustibilii CITEȘTE ȘI TeraPlast suspendă dezvoltarea unui ansamblu de locuințe din cauza creșterii prețurilor materialelor de construcții, coroborate cu evoluția accelerată a costurilor cu energia și combustibilii

PRIMA Shopping Center este amplasat pe un teren de 18 hectare în partea de nord a Sibiului, lângă magazinul de bricolaj Hornbach și lângă Kaufland, acesta din urmă fiind deschis în 2021. Centrul comercial are o poziție privilegiată în Sibiu, la doar 10 minute de Centrul Istoric, într-o zonă aflată în plină dezvoltare, și este situat în dreptul ieșirii atât spre Mediaș, cât și spre autrostrada A1 București - Arad, care face legătura cu Sebeș și către conexiunea cu E81 în direcția Râmnicu Vâlcea - București.

Prima etapă a fost inaugurată în T4 2021 și cuprinde 11 magazine în suprafață de 9.000 mp: C&A, Takko Fashion, Deichmann, Flanco, Pepco, Jysk, KIK, Agroland Mega, SuperZoo, Numero Uno și Sportisimo.

În următoarea fază de dezvoltare, până la sfârșitul anului 2023, vor fi realizate mai multe magazine de retail de mari dimensiuni, alte ancore principale în proiect: un magazin JUMBO (care a anunțat inaugurarea la sfârșitul acestui an, 2022), două magazine de mobilă (MömaX și XXXLutz), o hyperfamacie (Dr. Max), un loc de joacă pentru copii și un supermarket (Lidl). Mai multe magazine de fashion, încălțăminte, cosmetice, parfumerie, bijuterii, ceasuri, accesorii pentru casă și decorațiuni vor completa mixul celor existente. Nu vor lipsi serviciile esențiale, de înfrumusețare, telefonie, bancă, iar pe segmentul de alimentație publică parcul comercial va dispune de mai multe magazine cu produse tradiționale și specialități, cafenele și restaurante cu terase generoase. La intrarea în complex, pe o suprafață de peste 900 mp, se va inaugura un restaurant românesc cu servire rapidă din lanțul Super Mama, familiar sibienilor, și un fast-food KFC de tip Drive Thru.

EXCLUSIV FOTO Virgil Călina flanchează Ramanda Nord cu două blocuri cu circa 200 de apartamente de lux, care vor beneficia de serviciile hotelului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Virgil Călina flanchează Ramanda Nord cu două blocuri cu circa 200 de apartamente de lux, care vor beneficia de serviciile hotelului

“Toate spațiile comerciale cu suprafețe de peste 400 mp din faza a doua a proiectului PRIMA Shopping Center sunt preînchiriate. Vom aduce branduri importante la Sibiu, iar unele chiar în premieră pentru această regiune, precum Tedi, Fressnapf sau Terranova, împreună cu multe alte surprize și concepte noi.  În perioada următoare ne propunem să finalizam procesul de închiriere pentru locațiile cu suprafețe mai mici, între 50-150 mp, care vor completa mixul existent”, declară  Oana Agachi, Head of Leasing în cadrul grupului Oasis.

“În ceea ce privește eficientizarea consumului anual de energie pentru toți chiriașii din cadrul parcului comercial, intenționăm să implementăm soluții inteligente de producție, monitorizare și optimizare a acestuia, pentru a menține performanța energetică a clădirilor la un nivel optim. Cu ajutorul energiei verzi, vom reduce semnificativ cheltuielile de energie, în paralel cu diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră.” specifică Kurt Wagner, Partener în cadrul grupului Oasis.

Oasis Retail Development & Consulting este unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori de retail din România, cu peste 100 de proiecte de succes livrate în întreaga țară în ultimii 15 ani, pe o suprafață ce însumează 1,5 milioane mp de teren. Dezvoltatorul de retail este deținut de sibienii Klaus Reisenauer și Kurt Wagner și activează de peste 20 de ani pe piața din România.

Portofoliul actual Oasis în România este alcătuit din mai multe parcuri de retail și centre comerciale lansate sub brandul „Prima Shops”, aflate în Oradea, Satu Mare,  Reghin, Făgăraș, Tecuci, Mangalia și Bucuresti,  precum și  noul centru comercial din nordul Sibiului,  PRIMA Shopping Center, ce urmează să se finalizeze în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
prima shopping center
oasis