Guvernul intervine în conflictul din mall-uri și aduce retailerii la aceeași masă, pregătind și o lege

Guvernul intervine în conflictul din mall-uri și aduce retailerii la aceeași masă, pregătind și o lege
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2020

O comisie formată din oficiali guvernamentali, reprezentați ai retailerilor și ai marilor centre comerciale va elabora o inițiativă legislativă care să reglementeze situația existentă între proprietarii și chiriașii mall-urilor, generată de măsurile luate de autorități pentru limitarea răspândirii pandemiei SARS-CoV-2.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anterior, în perioada stării de urgență, autoritățile au luat decizia de a opri activitatea de comercializare cu amănuntul a bunurilor și serviciilor nealimentare în centrele comerciale, dar nu au intervenit și cu clarificări privind derularea în această perioadă a relațiilor dintre comercianți și proprietarii de centre comerciale.

Pe acest fond, retailerii au acuzat de mai multe ori faptul că proprietarii centrelor comerciale îi obligă să achite în continuare chiria la același preț, în baza contractului de închiriere, deși magazinele au fost închise din ordinul autorităților.

Grupul danez Rockwool angajează în România. \ CITEȘTE ȘI Grupul danez Rockwool angajează în România. "Mizăm pe o evoluție bună a pieței termoizolațiilor.”

În această săptămână, retailerii au decis să boicoteze redeschiderea și să protesteze ulterior cu banderole.

Formarea unei comisii comune este însă acum concluzia unei discuții între reprezentanții marilor centre comerciale și ai retailerilor din domeniul nealimentar, cu participarea guvernanților.

EXCLUSIV Fondul spaniol Danube Property se pregătește să iasă din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul spaniol Danube Property se pregătește să iasă din România

Obiectivele acestei comisii vizează medierea litigiilor comerciale actuale dintre retaileri și proprietarii de mall-uri, găsirea formulelor pentru readaptarea contractelor de închiriere a spațiilor comerciale în perioada de urgență și de alertă, precum și principiile de accesare a fondurilor existente de către agenții economici care dețin magazine în mall-uri.

O primă formă a inițiativei legislative elaborate de comisie se estimează a fi finalizată până la sfârșitul acestei săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul economiei
energiei și mediului de afaceri
centre comerciale