Guvernul va lansa programul Anghel Saligny, pentru drumuri, canalizare și gaze, finanțat cu 50 miliarde lei

Guvernul va lansa programul Anghel Saligny, pentru drumuri, canalizare și gaze, finanțat cu 50 miliarde lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2021

Guvernul va lansa programul național de investiții ”Anghel Saligny” pentru comunitățile locale, cu un buget de 50 de miliarde de lei și desfășurat pe o perioadă de cel puțin 6 ani. Lansarea programului a fost convenită de liderii coaliției de guvernământ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Astăzi, am avut în primă lectură un proiect de ordonanță de urgență pentru aprobarea Programului național de investiții «Anghel Saligny», un program de investiții pentru autoritățile locale prin care vom putea să implementăm asfaltare de drumuri, canalizare și apă, program care va avea un buget de 50 de miliarde de lei și se va întinde pe minim 6 ani de zile”, a anunțat Cîțu.

„Sunt lucruri de bază, pe care puteam să le avem până acum făcute, care puteau fi făcute acum 10-20 ani de zile în România. Le vom face în acest mandat”, a susținut Cîțu. 

EXCLUSIV Francezul Gerard Losson, proprietarul fabricii de costume Formens, cu brandul Louis Purple, intră în București cu un proiect rezidențial major în locul depozitelor Coca-Cola Militari. Cel mai mare ansamblu al grupului, într-o zonă cu mii de corpo CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Francezul Gerard Losson, proprietarul fabricii de costume Formens, cu brandul Louis Purple, intră în București cu un proiect rezidențial major în locul depozitelor Coca-Cola Militari. Cel mai mare ansamblu al grupului, într-o zonă cu mii de corpo

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțase anterior că în coaliție a fost decisă demararea noului Program de Investiții pentru comunitățile locale. Acesta se va derula după modelul Programului Național de Dezvoltare Locală, cu un buget multianual de aproximativ 50 de miliarde de lei.

”Dincolo de modul în care va fi denumit acest program, am considerat mai important ca proiectele de infrastructură să privească atât partea rutieră, cea de apă și canal, dar și extinderea rețelelor de gaz”, arătat Orban.

Pentru perioada imediat următoare, Guvernul a fost mandatat să pregătească actul normativ necesar care să materializeze noul program și să fixeze cadrul pentru a avea procedurile de selecție a proiectelor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
apa. canalizare
drumuri
anghel saligny
program
50 miliarde