Impact Developer & Contractor continuă expansiunea la nivel național și intră pe piața imobiliară din Iași

Impact Developer & Contractor continuă expansiunea la nivel național și intră pe piața imobiliară din Iași

Greenfield

scris 9 oct 2020

Impact Developer & Contractor, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 56,82% și listată la Bursa de Valori București, singurul dezvoltator imobiliar din România listat la bursă, își face intrarea pe piața imobiliară din Iași prin achiziția unui teren de 19.068 metri pătrați.

Terenul achiziționat se află în Copou, zonă cunoscută ca fiind una dintre cele mai căutate zone rezidențiale din Iași și totodată o parte istorică importantă a orașului, foarte bine conectată la principalele puncte de interes ale orașului Iași. Pe suprafața terenului, dezvoltatorul va replica modelul ansamblului rezidențial Greenfield din București.

EXCLUSIV Familia Dobra cumpără terenul fabricii Energomontaj de lângă CET Sud și face în loc un parc de retail cu Lidl și Kaufland. Raul Ciurtin s-a retras din afacere CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Dobra cumpără terenul fabricii Energomontaj de lângă CET Sud și face în loc un parc de retail cu Lidl și Kaufland. Raul Ciurtin s-a retras din afacere

Tranzacția vine după ce, anul acesta, dezvoltatorul a început lucrările la cartierul Boreal Plus din Constanța, ca parte a strategiei de extindere în orașele mari din țară.

Compania, promotorul proiectelor Greenfield Băneasa și Luxuria Domenii Residence, a realizat în primele 6 luni din 2020 un câștig pretaxare EBITDA de 17,64 milioane lei, în scădere cu 28,72% față de cel de 24,75 milioane lei de la S1. Societatea ia în calcul reevaluări ale portofoliului de dețineri imobiliare dacă se va adânci criza noului coronavirus.

Impact Developer & Contractor (IMP) a realizat în primul semestru ale acestui an venituri din vânzări de proprietăți în valoare de 65,81 milioane lei, cu 17,35% mai mici decât cele de 79,53 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Dinamica, însă este ameliorată față de T1, când afacerile sufereau un declin de 54,67%, rezultat al unui efect de bază după ce în primele luni din 2019 a avut o tranzacție excepțională cu Primăria Municipiului București. Atunci, primarul Gabriela Firea anunța achiziționarea unui număr de 70 de apartemente în cartierul Greenfield din Băneasa, care să fie date spre folosul medicilor. În primele 6 luni ale acestui an, Impact a vândut 133 de locuințe cu o suprafață totală însumată de aproape 11.000 de metri pătrați. În raportarea către Bursă, compania detaliază și structura acestor vânzări.

viewscnt
Afla mai multe despre
impact developer & contractor
teren
iasi