Insolvența nu-i mai sperie pe români; au cumpărat în trei luni locuințe de 2,5 mil. euro în Citadella Titan

Insolvența nu-i mai sperie pe români; au cumpărat în trei luni locuințe de 2,5 mil. euro în Citadella Titan
Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 31 aug 2015

Complexul rezidențial Citadella Titan, în insolvență, a înregistrat vânzări de 2,5 milioane de euro în perioada verii, respectiv 50 de apartamente, dublu față de aceeași perioadă a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Majoritatea cumpărătorilor au până în 35 ani și venituri între 2.000 și 2.500 lei, mare parte dintre aceștia fiind cupluri proaspăt căsătorite, iar modalitatea preferată de plată a fost creditul Prima Casă (în proporție de 85%), potrivit firmei imobiliare Premier Estate, care se ocupă de vânzarea complexului.

Până în prezent au fost vândute 184 de apartamente, ansamblul atingând un grad de ocupare de peste 80%. În prezent mai sunt disponibile 40 apartamente, dintre care 2 apartamente tip studio, 23  apartamente cu 2 camere și 15 apartamente cu 3 camere. Prețurile pornesc de la 35.000 euro + TVA 5% (pentru garsoniere), 49.000 euro + TVA 5% (pentru apartamente cu 2 camere) și 65.000 euro (pentru apartamentele cu 3 camere).

Complexul are o suprafața totală de 7.900 mp și include două clădiri eficiente energetic, cu câte 14 etaje. Ansamblul a fost dezvoltat de BRC Business Group, companie constituită în anul 2006 de un grup de investitori din Marea Britanie, Olanda și Israel. În 2013, complexul a intrat în insolvență, sub administrarea judiciară a Euro Insol, firmă specializată în reorganizare judiciară.

 ”Proiectele care beneficiază de Prima Casă și TVA 5% sunt cele care se bucură de cel mai mare success. Piața rezidențială s-a dinamizat în ultimii 2 ani iar pentru anul acesta estimăm rezultate mult mai bune față de anul trecut, atât că volum de tranzacții, cât și că valoare” a declarat Andreea Comșa, managing director Premier Estate Management.

Citadella Titan a fost finalizat în două etape, în octombrie 2009 fiind încheiate lucrările la prima clădire, iar în februarie 2010 la cea de-a doua.

Premier Estate Management are un portofoliu cu investiții de peste 300 milioane euro și cuprinde peste 3.500 apartamente și vile gestionate în exclusivitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
citadella titan
locuinta
insolventa
vanzari