Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de centre comerciale moderne, face pasul spre primul său proiect imobiliar din București, un complex multifuncțional

Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de centre comerciale moderne, face pasul spre primul său proiect imobiliar din București, un complex multifuncțional
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 25 iul 2019

Omul de afaceri ieșean Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de centre comerciale moderne, a obținut certificatul de urbanism necesar lansării primului său proiect imobiliar din Capitală, pe un teren achiziționat, prin intermediul unui partener de-al său, de la dezvoltatorul Globe Trade Centre (GTC), potrivit informațiilor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Circa 60% dintre restaurantele, cafenelele și barurile din România se închid în primele 8-10 luni de la deschidere - studiu Horeca Exchange CITEȘTE ȘI Circa 60% dintre restaurantele, cafenelele și barurile din România se închid în primele 8-10 luni de la deschidere - studiu Horeca Exchange

O firmă, controlată indirect de antreprenorul ieșean, a primit de la Primăria Sectorului 1 certificatul de urbanism necesar obținerii avizului de oportunitate și pentru promovarea Planului Urbanistic Zonal. El vrea să construiască un complex multifuncțional chiar lângă Romexpo și hotel Ramada, pe Bulevardul Poligrafiei nr. 3C.

Anterior, Dascălu a cumpărat de la GTC  un teren de 10.535 de metri pătrați, pe care dezvoltatorul străin planificase construcția cartierului de locuințe Green Dream, care ar fi trebuit să aibă șapte blocuri cu 225 de apartamente. Tranzacția a fost prezentată în exclusivitate de Profit.ro și estimată la circa 6 milioane de euro.

Terenul achiziționat de la GTC poate fi dezvoltat de sine stătător, dar, fiind chiar lângă pavilioanele Romexpo, poate deveni parte integrantă din proiectul pe care Iulian Dascălu îl pregătește în cadrul centrului expozițional.

FOTO Curtea de Conturi a României vrea să își facă sediu central cu 12 etaje în „cartierul milionarilor“ CITEȘTE ȘI FOTO Curtea de Conturi a României vrea să își facă sediu central cu 12 etaje în „cartierul milionarilor“

În toamna anului 2017, Iulian Dascălu a semnat un acord cu Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Romexpo prin care s-a angajat să dezvolte pe terenul centrului expozițional, pe costul și în proprietatea sa exclusive, un proiect imobiliar mixt comercial de anvergură, tranzacție semnalată de asemenea de Profit.ro.

Acum, CCIR face demersuri pe lângă guvern pentru a obține dreptul real de proprietate asupra terenului de peste 42 de hectare pe care este amplasat Romexpo.

Click pe imagine pentru mărire

Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de centre comerciale moderne, face pasul spre primul său proiect imobiliar din București, un complex multifuncțional


Anul trecut, Iulian Dascălu și-a menținut poziția secundă în topul marilor proprietari de malluri, după NEPI Rockcastle. El a încasat de pe urma celor cinci malluri dezvoltate de el venituri similare cu cele din 2017, adică 78,4 milioane euro.

Zonă Expoziției a atras, ca un magnet, o serie de milionari români precum Ion Țiriac, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Nicolae Dumitru, Dan Șucu sau Valentin Vișoiu, care și-au anunțat intenția sau chiar au început să construiască aici sute de apartamente și clădiri de birouri. Lor li s-au adăugat investitori străini precum Portland Trust, GTC, Atenor sau Cordia, care au deschis zona pentru noi dezvoltări imobiliare.

EXCLUSIV FOTO Austriecii S+B Gruppe cumpără o proprietate celebră din fața BNR de la un investitor presat de datorii. În loc poate ridica birouri sau un hotel CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Austriecii S+B Gruppe cumpără o proprietate celebră din fața BNR de la un investitor presat de datorii. În loc poate ridica birouri sau un hotel

Până la sfârșitul anului 2021, s-ar putea construi aproximativ 156.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasă A și aproximativ 1.500 de locuințe noi, în cele patru proiecte care au primit deja autorizații de construire în zona Expoziției, conform unei analize realizate recent de compania imobiliară ESOP Consulting.

La acestea, se vor adăuga proiecte mixte aflate în fază de planificare și tatonare a pieței, pe terenuri cumpărate deja de dezvoltatori, care ar mai putea aduce încă 100.000 metri pătrați de birouri și alte peste 1.000-1.500 locuințe, în următorii 5-10 ani.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
iulian dascălu
gtc
globe trade centre
romexpo