JPMorgan: Evergrande și alte companii imobiliare chineze au datorii de miliarde de dolari în afara bilanțului contabil

JPMorgan: Evergrande și alte companii imobiliare chineze au datorii de miliarde de dolari în afara bilanțului contabil
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2021

Evergrande și alte companii imobiliare mari din China au datorii de miliarde de dolari în afara bilanțului contabil care, dacă sunt adăugate la total, le măresc gradul de îndatorare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Analiștii JP Morgan specializați în sectorul imobiliar din China și Hong Kong au spus că este probabil ca tactica să fi fost folosită pentru a ajuta firmele să pară că se conformeze noilor limite de îndatorare introduse anul trecut, dar cazul Evergrande pare a fi extrem, scrie News.ro.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

”În locul unei reduceri reale a îndatorării, credem că Evergrande a transferat o parte din datoriile cu dobândă în categoria datoriilor din afara bilanțului, cum ar fi hârtiile comerciale, produsele de administrare a averilor și instrumentele financiare perpetue.

Analiștii estimează că raportul între datorii și active al Evergrande era de cel puțin 177% în primul semestru, în loc de cel raportat, de 100%.

Alte companii la care acest raport ar putea fi mai mare sunt R&F Properties, cu 139% în loc de 123%, Sunac China Holdings cu 138% în loc de 87% și Country Garden cu 76% în loc de 50%.

viewscnt
Afla mai multe despre
jpmorgan
evergrande