Lemnele din pădurile statului vor fi vândute doar prin licitație electronică, din 2017

Lemnele din pădurile statului vor fi vândute doar prin licitație electronică, din 2017
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2015

Lemnele din pădurile statului vor putea fi vândute și prin licitație electronică, precum și prin intermediul platformelor electronice sau al piețelor de tranzacționare administrate de bursele de mărfuri. Începând cu 2017, lemnele vor fi vândute numai prin licitații electronice, cu plata anticipată pentru cantitatea contractată, anunță Guvernul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noile reglementări sunt cuprinse în regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, aprobat, marți, de Guvern.

Firmele care cumulează 25 puncte de penalizare, stabilite conform modalității de calcul a amenzilor, nu vor avea voie să participe la licitații/negocieri pe o perioadă de până la 6 luni.

Organizatorii licitațiilor/ negocierilor și agenții constatatori vor fi obligați să transmită, în vederea publicării pe site-ul Ministerului Mediului, lista firmelor care cumpără lemne din pădurile statului și care înregistrează datorii neachitate la scadență.

Administratorii fondului forestier proprietate publică a statului vor fi obligați să asigure publicitatea licitațiilor/negocierilor de masă lemnoasă, pe site-ul www.rosilva.ro. administrat de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, iar administratorii fondului forestier proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale au obligația de a asigura publicitatea pe site-ul www.ocoalederegim.ro, administrat de Asociația Administratorilor de Păduri din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
lemne
vanzare
guvern