Litigiu: Teraplast încă nu a preluat controlul la Depaco

Litigiu: Teraplast încă nu a preluat controlul la Depaco
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 oct 2017

Achiziționarea pachetului suplimentar la producătorul de țiglă metalică Depaco, care a dus deținerea grupului Teraplast la 60% din companie, nu a fost înregistrată la Registrul Comerțului, astfel încât deocamdată controlul este exercitat în comun cu ceilalți acționari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Teraplast Bistrița (TRP) notifică piața cu privire la un litigiu privind preluarea controlului a producătorului de țiglă Depaco, unde a achiziționat în acest an 60% din acțiuni.

Astfel, compania a formulat o plângere împotriva rezoluției Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Prahova, prin care acesta a respins cererea de înregistrare a deținerii de 60% la compania Depaco SRL în baza unei hotărâri din Adunarea Generală a Acționarilor.

În această primăvară, grupul Teraplast a cumpărat 50% din acțiunile Depaco, tranzacție autorizată de Consiliul Concurenței. În luna iunie, compania din Bistrița a mai cumpărat 10% din părțile sociale, devenind acționar majoritar, însă deținerea nefiind înregistrată, Teraplast își exercită, în prezent, controlul în comun cu ceilalți acționari.

Sorin Marin, primul partener de afaceri al lui Dinu Patriciu, cercetat de DIICOT, s-a retras din afacerea Tudori Properties, renunțând la toate acțiunile prin donație CITEȘTE ȘI Sorin Marin, primul partener de afaceri al lui Dinu Patriciu, cercetat de DIICOT, s-a retras din afacerea Tudori Properties, renunțând la toate acțiunile prin donație

Compania Depaco a fost înființată în 1999 și este al doilea producător de tiglă metalică de pe piața din România. În prezent, procesul de producție din fabrica Depaco de la Băicoi se desfașoara pe mai mult de 40 linii automate: pentru țiglă metalică de diverse profiluri, pentru tabla cutată, pentru sistemul de jgheaburi și burlane și pentru multe alte accesorii. Anul trecut,firma a avut o cifră de afaceri de 127 milioane lei, un câștig pretaxare EBITDA de 14,36 milioane lei și un profit net de 10,3 milioane lei.

Grupul Teraplast rulează o cifră de afaceri anuală de circa 400 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șase linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate și Tâmplărie termoizolantă, deținând poziții de top pe o mare parte din aceste piețe.

Compania-mamă Teraplast este lider de piață pe segmentele de canalizări exterioare și granule, și este al doilea jucător de pe piața de canalizări interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucător de pe piața de panouri sandwich și liderul pieței de structuri metalice zincate.

Alumil Rom Industry, furnizor de profile de tâmplărie, continuă tranzacțiile imobiliare: pregătește vânzarea a 3 terenuri în București pentru 4 milioane euro CITEȘTE ȘI Alumil Rom Industry, furnizor de profile de tâmplărie, continuă tranzacțiile imobiliare: pregătește vânzarea a 3 terenuri în București pentru 4 milioane euro

Compania a finalizat la jumătatea acestei luni achiziția integrală de către Teraplast a companiei Politub, prin preluarea de la societatea franceză Socotub a unui pachet reprezentând 50% din producătorul de țevi de apă și gaz.

Teraplast, companie listată la Bursa de Valori București din anul 2008, a înregistrat în prima jumătate a acestui an o cifră de afaceri de 171,6 milioane de lei, în scădere cu 11% față de aceeași perioadă din 2016, în contextul reducerii vânzărilor din domeniul lucrărilor de infrastructură. În primele șase luni din 2017, profitul net al Grupului Teraplast a fost de 7,89 milioane de lei, în scădere cu 59% față de aceeași perioadă din 2016, iar EBITDA (profitul înainte de dobândă, taxe, depreciere și amortizări) a fost de 18,3 milioane de lei, în scădere cu 35%.

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
depaco
bvb
bursa
politub
socotub