Lucrările de construcții au scăzut cu 0,3% în martie, afectate de activitatea slabă la clădirile nerezidențiale

Lucrările de construcții au scăzut cu 0,3% în martie, afectate de activitatea slabă la clădirile nerezidențiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2016

Lucrările de construcții au scăzut neașteptat în a treia lună a acestui an, cu 0,3% față de aceeași lună din 2015, după un început de an în creștere susținută, declinul fiind generat în principal de reducerea lucrărilor la clădiri nerezidențiale, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În februarie, lucrările de construcții au crescut cu 8,7% față de aceeași perioadă din 2015, după un avans de 6,7% în prima lună a anului, scrie News.ro.

Cumulat pe primele trei luni, construcțiile au avansat cu 1,1% față de perioada similară a anului trecut.

Statisticile oficiale arată că, în martie 2016, s-au înregistrat creșteri, comparativ cu a treia lună din anul trecut, la clădirile rezidențiale, cu 7,7%, și la construcțiile inginerești, cu 4%.

Singura categorie pe minus a fost cea a clădirilor nerezidențiale, care a înregistrat în martie o scădere cu 11,1% față de martie 2015, trăgând în jos tot sectorul construcțiilor.

"Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de reparații capitale și la lucrările de construcții noi cu 17,6%, respectiv cu 1,7%.  Lucrările de întreținere și reparații curente au crescut cu 17,9%", se arată în comunicatul INS.

Față de februarie, lucrările de construcții au crescut în martie cu 39%, o evoluție obișnuită la începutul primăverii, când începe sezonul construcțiilor.

Anul trecut, numărul de locuințe terminate a crescut cu 10,4% față de 2014, până la 47.017, după șase ani la rând de scădere, dar rămâne semnificativ mai mic decât nivelul de dinainte de criză.

În 2008, an de vârf pentru construcțiile din România, s-au finalizat 64.414 de locuințe.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
cladiri nerezidentiale