Ministrul Dezvoltării anunță un nou Cod al Urbanismului: Nu este normal ca pentru o casă de locuit să fie necesare exact atâtea și aceleași avize ca și pentru un dezvoltator imobiliar care face două blocuri cu 100 de apartamente

Ministrul Dezvoltării anunță un nou Cod al Urbanismului: Nu este normal ca pentru o casă de locuit să fie necesare exact atâtea și aceleași avize ca și pentru un dezvoltator imobiliar care face două blocuri cu 100 de apartamente
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2021

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat realizarea unui Cod al urbanismului, care va simplifica accesul la partea de avizare pentru o investiție, precizând că nu este normal ca pentru o casă de locuit să fie necesare aceleași avize ca pentru un dezvoltator imobiliar care face două blocuri cu 100 de apartamente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cseke Attila a declarat într-o conferință de presă susținută la Focșani că acest cod al urbanismului va uni 21 de reglementări din diverse acte normative.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

"Guvernul a aprobat deja tezele prealabile ale noului Cod al Urbanismului, un cod care va uni 21 de reglementări din diverse acte normative și în care urmărim două, trei chestiuni foarte clare. În primul rând, o simplificare a accesului cetățeanului, inclusiv al autorităților locale la partea de avizare pentru o investiție. Vrem să facem acel birou unic de autorizare în care cetățeanul vine, depune documentația și autoritatea se ocupă de strângerea tuturor avizelor de la instituțiile competente de a aviza, nu cetățeanul trebuie să meargă în fiecare autoritate la rând, și primește toate avizele laolaltă înapoi”, a afirmat ministrul Dezvoltării.

El a precizat că nu este normal ca pentru o casă de locuit să fie necesare aceleași avize ca pentru un bloc, scrie News.ro.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

"Nu este normal ca pentru o casă de locuit să fie necesare exact atâtea și aceleași avize ca și pentru un dezvoltator imobiliar care face două blocuri cu 100 de apartamente. Astăzi pe legislația actuală avem această identitate de avize și de proceduri. Este evident ilogic și împovărător și pentru un cetățean, aceleași probleme sunt și la autoritățile locale. Cunoaștem aceste chestiuni și lucrăm la acest Cod al Urbanismului care va aduce multă simplificare în aceste proceduri de avizare”, a explicat Cseke Attila.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul dezvoltării
cod urbanism