Mulți români de la oraș preferă să își renoveze singuri locuința. Care este culoarea cea mai des folosită

Mulți români de la oraș preferă să își renoveze singuri locuința. Care este culoarea cea mai des folosită
scris 17 iul 2019

Peste trei sferturi (76%) dintre românii care locuiesc în mediul urban, participanți la un sondaj, preferă să zugrăvescă locuința ei înșiși sau împreună cu un alt membru al familiei sau prieten și doar 24% apelează la un zugrav profesionist.

Analizând pe genuri, cei din prima categorie sunt mai ales bărbații, în timp ce femeile cer în mai mare măsură ajutorul unui profesionist, arată datele unui studiu GfK.

Vopselurile sunt cumpărate de obicei împreună cu un membru al familiei (în 47% din cazuri) sau singur (41%). În 10% din cazuri, zugravul angajat este direct implicat în procesul de achiziție.

Tranzacție: NEPI Rockcastle își vinde portofoliul de birouri către AFI Europe cu peste 300 milioane euro. Vânzarea proprietăților - anunțată în premieră de Profit.ro. AFI Europe intră direct pe locul doi în topul proprietarilor CITEȘTE ȘI Tranzacție: NEPI Rockcastle își vinde portofoliul de birouri către AFI Europe cu peste 300 milioane euro. Vânzarea proprietăților - anunțată în premieră de Profit.ro. AFI Europe intră direct pe locul doi în topul proprietarilor

Aproape 7 din 10 românii respondenți cumpără vopseaua din magazinele mari de bricolaj, alese în special pentru preț și varietatea gamei de vopseluri și de branduri, depozitele de materiale de construcții sunt preferate de 18%, iar magazinele specializate din apropierea casei (de tip metalo-chimice) de 12%.

Culoarea cea mai des folosită este albul si este utilizată pentru toate tipurile de camere. Cu toate acestea, vopseaua colorată este mai utilizată pentru camera copilului, dormitor și living room, în timp ce albul este preferat pentru băi și bucătării. 46% dintre consumatori au folosit vopsea albă, 26% vopsea colorată, iar 28% deopotrivă vopsea albă și colorată. 71% dintre cei care au zugrăvit anul anterior au zugrăvit bucătăria și 60% alte camere din apartament.

Cele mai dificile activități în procesul de renovare a casei sunt considerate curățenia de după (47%), acoperirea mobilierului și a podelelor (42%), pregătirea suprafețelor pentru zugrăvire (36%), aplicarea chitului pe pereți (31%).

Loialitatea față de branduri a scăzut de la 56% în 2015, la 52% în 2018. 46% dintre cei care renovează ar schimba brandul dacă cel căutat nu este disponibil și în același procent decid ce marcă să achiziționeze direct în magazine. Cele mai puternice surse de influență sunt prietenii și familia (51%), zugravul (47%) și vânzătorul (45%). Dintre canalele de comunicare, TV-ul este cel mai influent.

viewscnt
Afla mai multe despre
zugravi
gfk