Oferta fondului american Starwood, care a fost prezent la București prin proprietarul Sheraton - respinsă. Fondul voia să cumpere acțiuni la dezvoltatorii CA Immo și Immofinanz, cu mari portofolii în România

Oferta fondului american Starwood, care a fost prezent la București prin proprietarul Sheraton - respinsă. Fondul voia să cumpere acțiuni la dezvoltatorii CA Immo și Immofinanz, cu mari portofolii în România
scris 25 mai 2018

Oferta fondului american de private equity Starwood Capital Group de a cumpăra o participație minoritară la compania austriacă CA Immo, cu portofolii imobiliare importante în România, a fost respinsă. Starwood Capital Group a fost prezent în România prin Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc., una dintre cele mai importante companii de ospitalitate și agrement din lume, proprietarul hotelului Sheraton din București. Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc a fost preluat în 2016 de Marriott Internațional.

Și Immofinanz a respins anterior oferta.

De ce este important: Starwood Capital Group, cu investiții în real estate, hoteluri, retail, energie, a lansat până acum 15 fonduri de investiții imobiliare și a investit în Europa 18 miliarde de euro, iar acum putea intra pe piața imobiliară din România prin această tranzacție.

Mai este interesant: Oferta Starwood Capital Group a venit la puțin după ce Immofinanz a anunțat că suspendă discuțiile de fuziune cu CA Immo și că ia în considerare vânzarea pachetului de acțiuni deținut la această companie. Fuziunea ar fi format cel mai mare dezvoltator de real-estate din Austria, inclusiv pe piața din România.

SOF-11 Starlinght, o subsidiară a fondului de investiții, dorea să preia 26% din acțiunile austriece CA Immo, care deține active de aproape 300 milioane de euro în București, și a 5% din Immofinanz, cu active de peste 800 milioane de euro în România.

O afacere de familie din România, dată exemplu de Facebook ca o sursă bună de venit: Au pornit în Suedia, ea cosea haine în sufragerie și le vindea CITEȘTE ȘI O afacere de familie din România, dată exemplu de Facebook ca o sursă bună de venit: Au pornit în Suedia, ea cosea haine în sufragerie și le vindea

Grupul voia și să cumpere până la 25,7 milioane de acțiuni la CA Immo, la prețul de 27,5 euro pe titlu, printr-o ofertă publică voluntară, În total, suma oferită de grupul american pentru 26% din acțiunile CA Immo se ridică la peste 700 milioane de euro.

CA Immo deține în București patru proiecte de birouri – Europe House, Bucharest Business Park, Opera Center și Riverplace, cu un total de peste 100.000 metri pătrați și dezvoltă proiectul Orhideea Towers de 37.000 de metri pătrați.

Starwood intenționa de asemenea să preia 5% din acțiunile Immofinanz, la un preț de 2,1 euro pe acțiune.  Immofinanz este, de asemenea, unul dintre cei mai importanți investitori imobiliari din România, cu 20 de proiecte deținute – clădiri de birouri și centre comerciale, precum și aproximativ 100 de hectare de teren.

Brokerul imobiliar Keller Williams, printre cele mai mari nume în domeniu, cu proprietăți tranzacționate de peste 303 miliarde dolari, a intrat în România pentru a continua lupta din SUA cu Re-Max CITEȘTE ȘI Brokerul imobiliar Keller Williams, printre cele mai mari nume în domeniu, cu proprietăți tranzacționate de peste 303 miliarde dolari, a intrat în România pentru a continua lupta din SUA cu Re-Max

SOF-11 Starlight a precizat că nu are în plan să preia controlul asupra CA Immo prin această ofertă.

Immofinanz deține 26% din CA Immo, fiind cel mai mare acționar.

viewscnt
Afla mai multe despre
immofinanz
ca immo
starwood capital