Opus Land va construi 3.500 metri pătrați spații comerciale în complexul Cosmopolis, 50% închiriate de Carrefour și miniPrix

Opus Land va construi 3.500 metri pătrați spații comerciale în complexul Cosmopolis, 50% închiriate de Carrefour și miniPrix
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2016

Opus Land Development va construi în acest an o zonă comercială de tip "strip mall" cu o suprafață închiriabilă de 3.500 de metri pătrați în cadrul complexului rezidențial Cosmopolis din Ștefănești, principalii chiriași urmând să fie Carrefour și miniPrix, retailer local de îmbrăcăminte. Investițiille programate pentru acest an sunt estimate la 20 de milioane de euro, alocate construcției a 500 de noi apartamente și vile în cadrul proiectului și continuarea dezvoltării generale a infrastructurii din Cosmopolis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"2015 a fost un an bun, cumpărătorii fiind tot mai deciși, pe fondul stabilizării prețurilor și îmbunătățirii ofertelor de creditare. Am înregistrat o creștere de 34% a vânzărilor în Cosmopolis, ajungând astfel la peste 1.000 de locuințe vândute în trei ani", a declarat într-un comunicat Gabriel Voicu, director new homes division în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, manager și agent exclusiv al Cosmopolis.

În prezent sunt 2.100 de locuințe finalizate în cadrul Cosmopolis, comunitatea din cadrul proiectului numărând peste 3.700 de locuitori. Investițiile programate pentru 2016 vor fi direcționate și către continuarea dezvoltării infrastructurii generale din cadrul proiectului, cea mai importantă facilitate care va fi dezvoltată în acest an fiind un strip mall cu o suprafață închiriabilă de 3.500 de metri pătrați.

Centrul comercial va avea ca principale ancore un supermarket Carrefour cu o suprafață de 1.200 de metri pătrați, un magazin miniPrix și trei restaurante. Strip mall-ul, care este deja preînchiriat în proporție de 50% și a cărui dată de finalizare este vara acestui an, va mai include un cabinet medical generalist, petshop și clinica veterinară, o măcelarie, o curățătorie, spălătorie auto, o cofetărie, un magazin de amenajări interioare, unul de produse bio, beauty salon, un bistro și alte spații de servicii și va dispune de o parcare cu 60 de locuri. Adițional, în acest an vor mai fi construite două piscine exterioare, mai multe terenuri de sport și se va continua dezvoltarea infrastructurii rutiere a proiectului, care numără deja peste 12 kilometri de drumuri publice.

În cadrul proiectului există deja o serie de facilități care includ un supermarket operat de Carrefour cu o suprafață de 350 de metri pătrați, gradiniță, școală primară, un parc, o plajă privată pe malul lacului din apropierea ansamblului, șapte piscine exterioare, terenuri exterioare de baschet, fotbal și de tenis, farmacie, pizzerie și mai multe terenuri de joacă pentru copii. 

Prețurile de vânzare ale locuințelor din Cosmopolis pornesc de la 34.600 de euro +TVA pentru un studio cu o suprafață construită de 56 de metri pătrați, de la 48.500 de euro + TVA pentru un apartament cu două camere, având o suprafață construită de 67 de metri pătrați, în timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafață construită de 86 de metri pătrați, are un preț de 59.700 de euro + TVA. În cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vânzare și vile, cu suprafețe care pornesc de la 92 de metri pătrați construiți și prețuri de la 78.000 de euro+TVA.

Cosmopolis este amplasat în zona de nord-est a Bucureștiului, în apropiere de Șoseaua de Centură, între podurile din Pipera-Tunari și Andronache-Ștefăneștii de Jos. Până în prezent, investițiile în cadrul Cosmopolis s-au ridicat la aproximativ 268 de milioane de euro, în construcția de locuințe, infrastructură, spații comerciale și spații verzi.

Opus Land Development este parte a unui grup de companii deținut de familia Buyukhanli, unul din cei mai vechi dezvoltatori imobiliari din Turcia. Grupul de companii a construit până în prezent proiecte incluzând mii de apartamente sau camere de hotel.

viewscnt
Afla mai multe despre
cosmopolis
investitie
spatii comerciale