RE/MAX a intermediat anul trecut tranzacții de 19 mil. euro și a încasat comisioane de 1 mil. euro

RE/MAX a intermediat anul trecut tranzacții de 19 mil. euro și a încasat comisioane de 1 mil. euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 ian 2016

Rețeaua de agenții imobiliare în franciză RE/MAX România a intermediat în 2015 circa 300 de tranzacții imobiliare în valoare totală de 19 milioane de euro prin cele 15 birouri și peste 100 de agenți pe care le are la nivel național. În acest context, comisioanele totale încasate de companie au ajuns la aproximativ un milion de euro. Anul acesta compania estimează atingerea unui număr total de 24 de birouri, 165 de agenți și un business de 1,5 milioane de euro din comisioane din tranzacții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"În 2015, cele 15 birouri din rețeaua RE/MAX România aflate în orașele Cluj-Napoca, Arad, Oradea, Bistrița, Brașov, Suceava, Bacău, Sibiu și București au intermediat circa 300 de tranzacții. De departe, birourile din Cluj-Napoca, București și Brașov au fost cele care au avut cele mai multe intermedieri, acest lucru datorându-se atât potențialului fiecărei din piețe, cât și faptului că birourile din aceste orașe erau deschise de mai mult de un an și aveau deja o tradiție în zonă”, a declarat Răzvan Cuc, director regional RE/MAX România.

Potrivit afirmațiilor sale, 80% din tranzacțiile încheiate anul trecut au fost vânzări, iar restul de 20% au reprezentat închirieri.

Raportat la tipul de proprietăți tranzacționate, 80% au fost pe segmentul rezidențial, unul din sectoarele pieței ce a înregistrat o evoluție pozitivă în anul anterior. Restul au fost reprezentate, în proporție de 15%, de proprietăți office și comerciale, iar 5% de terenuri.

RE/MAX România își extinde rețeaua locală cu încă două noi francize și ajunge la 15 birouri CITEȘTE ȘI RE/MAX România își extinde rețeaua locală cu încă două noi francize și ajunge la 15 birouri

"În ceea ce privește proprietățile rezidențiale tranzacționate de birourile RE/MAX, cea mai mare parte – 75% - au fost apartamente, iar restul de 15% case cu o valoare peste media pieței", a subliniat  Cuc.

În ceea ce privește valoarea, RE/MAX România a înregistrat anul trecut o serie de tranzacții importante. Printre acestea se numără un teren dedicat unui proiect de dezvoltare imobiliară în valoare de peste un milion de euro. Acesta este situat în zona Clujului și a fost cumpărat de un dezvoltator imobiliar.

De asemenea, anul trecut compania a gestionat vânzarea mai multor locuințe cu o valoare de peste 500.000 de euro.

"Un alt proiect interesant pentru RE/MAX România a fost vânzarea, în parteneriat cu RE/MAX Austria, a unui apartament de 2 camere în Viena, în valoare de 435.000 euro. Acesta a fost vândut de un client român, iar întregul proces a durat circa 2 luni", a completat Cuc.

După ce anul 2015 a fost încheiat cu un număr de 15 birouri, 101 agenți și un business din comisioane de circa un milion de euro, pentru 2016 Cuc mizează pe o creștere constantă a afacerii.

Astfel, anul acesta compania estimează atingerea unui număr total de 24 de birouri, 165 de agenți și un business de 1,5 milioane de euro din comisioane din tranzacții.

"În acest an, ne vom concentra pe dezvoltarea rețelei de birouri din București, însă nu excludem nici principalele orașe din țară precum Cluj-Napoca, Iași, Constanța sau Timișoara", a încheiat Cuc.

viewscnt
Afla mai multe despre
re/max
vanzari
agentii