Piața de birouri din Capitală dă ușoare semne de revenire, după o perioadă în care volumul tranzacțiilor a scăzut considerabil.

Piața de birouri din Capitală dă ușoare semne de revenire, după o perioadă în care volumul tranzacțiilor a scăzut considerabil.
scris 8 oct 2020

Piața de birouri din Capitală dă ușoare semne de revenire, după o perioadă în care volumul tranzacțiilor a scăzut considerabil.

24REAL, companie de consultanță imobiliară specializată în servicii de închirieri pentru spații de birouri cu suprafețe de cel mult 1.000 metri pătrați, a înregistrat cele mai bune rezultate din acest an pe parcursul lunii septembrie, când a reușit vânzarea cu succes a unei clădiri de birouri, cât și securizarea unui număr de nouă tranzacții de spații office în București.

EXCLUSIV Familia Dobra cumpără terenul fabricii Energomontaj de lângă CET Sud și face în loc un parc de retail cu Lidl și Kaufland. Raul Ciurtin s-a retras din afacere CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Dobra cumpără terenul fabricii Energomontaj de lângă CET Sud și face în loc un parc de retail cu Lidl și Kaufland. Raul Ciurtin s-a retras din afacere

„Piața traversează un val pozitiv, resimțit încă din perioada verii, când numărul de solicitări a crescut constant. Am primit cereri pentru relocări, extinderi ale spațiilor ocupate, cât și decizii ale unor chiriași de a-și achiziționa propria clădire de birouri și a renunța la costul reprezentat de chiria lunară. Sunt decizii interne ale companiilor, în funcție și de activitatea desfășurată de către acestea. Avem, însă, un client, companie multinațională din Germania, care tocmai și-a triplat suprafața închiriată, pentru un spațiu de birouri ultra-modern din proiectul Timpuri Noi Square, dezvoltat de către Vastint Romania”, a declarat Constantin Căpraru, managing partner 24REAL

Specialiștii 24REAL au reușit în ultimele săptămâni vânzarea cu succes a unei clădiri de birouri de circa 1.000 mp din zona de Nord a Capitalei, cartierul Aviației, cu 1,5 milioane de euro, către o companie din domeniul medical, fiind una dintre cel mai mari tranzacții ale companiei din acest an.

Sfârșitul verii a adus și cel mai mare număr de tranzacții deblocate, pe fondul perioadei declanșate de starea de urgență, respectiv continuarea cu perioada stării de alertă. Echipa de consultanți 24REAL a securizat în ultimele săptămâni nu mai puțin de nouă tranzacții, respectiv peste două negocieri încheiate cu succes pe săptămână, pentru companii din domeniile IT, amenajări interioare, servicii poștale și livrări sau servicii financiare, în parcuri de birouri din Capitală, printre acestea numărându-se Timpuri Noi Square, Eliade Tower, Preciziei Business Center sau Metav Business Park.

„Avem cerere foarte mare, ne apropiem chiar de normalul perioadei de toamnă pentru piața serviciilor de consultanță imobiliară, ceea ce nu poate decât să ne indice că asistăm la o ușoară pantă de revenire. Suntem foarte aproape de a finaliza negocierile cu mai multe companii multinaționale din regiune care vor sa intre pe piața locală. Principalele cerințe pe care le-am observat în procesul de negociere țin de regulile de distanțare, de curațenie și siguranță sanitară, majoritatea cererilor fiind pentru spații individualizate, în zone ferite de aglomerație. Evoluția ascendentă a numărului de tranzacții vine pe fondul unei bune cunoașteri a pieței de către echipa 24REAL, prin identificarea de soluții flexibile și printr-o foarte bună mediere între proprietarii clădirilor de birouri și companiile care sunt în căutarea unor spații de lucru pe termen mediu și lung”, a adăugat Constantin Căpraru.

Potrivit 24REAL, în acest an se estimează un volum total de tranzacționare pe piața de birouri de aproximativ 200.000 metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
piața de birouri
24real