Piața de consultanță imobiliară din România - estimată la 80 milioane euro. Potențial de dublare

Piața de consultanță imobiliară din România - estimată la 80 milioane euro. Potențial de dublare
scris 7 mai 2019

Piața de consultanță imobiliară din România a ajuns la o valoare de circa 80 de milioane de euro și are un potențial de dublare a valorii în aproximativ 5 ani.

„Piața de consultanță imobiliară a cunoscut o evoluție accelerată în ultimii ani, semn că apetitul dezvoltat al românilor pentru tranzacții imobiliare necesită recomandări specializate, respectiv o îndrumare profesională constantă, axată pe nevoile și preferințele clientului. Pe de altă parte, la o scurtă analiză comparativă cu piețele dezvoltate, observăm că există încă pe plan local un mare potențial de creștere al domeniului, care necesită eforturi comune ale jucătorilor pentru a ajunge la apogeu. Investițiile constante în educare și necesitatea profesionalizării agenților la standardele occidentale vor aduce cu sine o schimbare de percepție a publicului român în legătură cu industria în care activăm, oferindu-i clientului încrederea de care are nevoie în serviciile calitative ale consultantului imobiliar”, spune Răzvan Cuc, Președintele Re/Max România. 

Castelul Géza Teleki din Maramureș, scos la vânzare de la 275.000 de euro CITEȘTE ȘI Castelul Géza Teleki din Maramureș, scos la vânzare de la 275.000 de euro

În prezent, pe piața autohtonă, activează circa 8.000 de agenți, respectiv 1 agent/2.500 de locuitori, o proporție destul de mică raportată la necesitățile pieței. Comparativ, în statele europene cu o industrie dezvoltată, raportul este de patru ori mai mare, iar în statele Americii de Nord, ce reprezintă etalonul în domeniu, acest raport este de 1 agent/ 300 de locuitori.

Pentru atingerea acestui prag este nevoie de reglementarea unor norme profesionale ale industriei, un model de lucru axat pe reprezentare exclusivă, precum și crearea unor rețele și asociații puternice.

viewscnt
Afla mai multe despre
piata imobiliara
remax