Prețul Hotelului Triumf nu atrage cumpărători, RA-APPS vinde doar un teren de 104 mp în Snagov

Prețul Hotelului Triumf nu atrage cumpărători, RA-APPS vinde doar un teren de 104 mp în Snagov

Sursa foto: Laszlo Raduly

Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 14 sep 2015

RA-APPS nu reușit să atragă vreun ofertant pentru licitația de vânzare a Hotelului Triumf nici după de a redus cu 10% prețul de vânzare. În cadrul celei mai importante licitații organizate în septembrie, Regia nu a vândut decât un teren de 104 metri pătrați în Snagov pentru 12.600 euro (plus TVA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Niciun cumpărător nu s-a înscris la licitația pentru Hotelul Triumf, care ar fi trebuit să aibă loc luni, 14 septembrie, chiar la sediul hotelului. Este a doua licitație, după cea din noiembrie 2014, la care nu s-a înscris nimeni, deși la ultima prețul de pornire a fost redus cu aproape 2 milioane de euro, respectiv 10% din prețul solicitat inițial, și a ajuns la 17,7 milioane euro (plus TVA).

Conform reglementărilor, Regia Autonomă “Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS) ar trebui să anunțe o a treia licitație, la care prețul de pornire să scadă cu 20% față de prețul anunțat la prima licitație, care a fost de 19,6 milioane euro plus TVA. Dacă nici la a treia licitație nu se va înscrie nimeni, RA-APPS poate accepta vânzarea directă la un preț mai mic cu 30% față de prețul inițial.

În cadrul licitației de luni, RA-APPS a mai pus, pentru a doua oară, în vânzare un teren de circa 17.000 mp la Măgurele, județul Ilfov, la un preț pornire a licitației de 426.300 euro (plus TVA) și, tot pentru a doua oară, un teren de 104 mp, din str. Narciselor nr. 19, Snagov, județul Ilfov, la prețul de pornire de 12.600 euro (plus TVA).

Pentru terenul din Snagov singurul cumpărător care s-a înscris și a depus ofertă a fost ELSID S.A., al cărui reprezentant la licitație a declarat pentru Profit.ro că firma are nevoie de teren doar pentru a construi un drum de acces.

Deși clasificat la două stele, Hotelul Triumf, este atractiv pentru investitori prin amplasarea sa pe un teren de 15.000 metri pătrați lângă Bulevardul Kiseleff din Capitală.

Imobilul dispune de 98 camere și apartamente, un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri și o grădină de vară cu 60 de locuri.

O primă încercare de vânzare a hotelului a avut loc în ianuarie 2007, când prețul de pornire a licitației a fost stabilit la 32,5 milioane de euro (plus TVA). Licitația de atunci a fost anulată din lipsa a cel puțin trei oferte valabile, după ce comisia RA-APPS a constatat că scrisoarea de garanție bancară depusă de ofertantul Athenee Phenix nu îndeplinea criteriile de înscriere.

viewscnt
Afla mai multe despre
triumf
ra-apps
licitatie
snagov