Blackstone negociază preluarea spațiilor logistice ale Immofinanz, inclusiv a celor din România

Blackstone negociază preluarea spațiilor logistice ale Immofinanz, inclusiv a celor din România
scris 11 sep 2015
Logicor, divizia dedicată segmentului de logistică a fondului american de investiții Blackstone, negociază preluarea integrală a portofoliului de spații logistice scos la vânzare de compania austriacă Immofinanz, inclusiv cele din România, potrivit site-ului propertyweek.com.
 
În România, Immofinanz deține trei spații logistice în Ploiești, Pantelimon și Timișoara, evaluate în cel mai recent raport financiar al companiei la 24,2 mil. euro, dar și alte trei proiecte în dezvoltare în Mogoșoaia, Sibiu și Brașov.
 
Valoarea totală a portofoliului pus la vânzare de Immofinanz este de 550 de milioane de euro și include o suprafață închiriabilă de peste un milion de metri pătrați. Mai mult de jumătate din activele incluse în portofoliu se află în Germania, restul fiind localizate în Polonia, Ungaria, Slovacia, România și Rusia. 
 
Fondurile obținute de Immofinanz din vânzarea portofoliului de spații logistice vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectelor companiei pe segmentele de birouri și retail, potrivit reprezentanților companiei austriece.
 
Pe lângă zona de logistică, Immofinanz este prezentă în România și pe segmentele de birouri și retail, deținând în total aproximativ 80 de proprietăți, finalizate sau în curs de dezvoltare, cu o valoare de peste 900 milioane de euro.
 
Immofinanz este una dintre cele mai importante companii de investiții imobiliare din Europa, fiind prezentă în Austria, România, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia și Rusia.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
immofinanz
blackstone
logistica
spatii
imobiliare