Proiectul de reconstruire al Pieței Matache și de revitalizare a cartierului Buzești - Berzei, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1. Clotilde Armand: După 10 de ani de nedreptate putem repara greșeala celor dinaintea noastră

Proiectul de reconstruire al Pieței Matache și de revitalizare a cartierului Buzești - Berzei, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1. Clotilde Armand: După 10 de ani de nedreptate putem repara greșeala celor dinaintea noastră

Sursa: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2023

Proiectul de reconstruire al Pieței Matache și de revitalizare a cartierului Buzești - Berzei va intra pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Sector 1 de joi, anunță Primăria Sector 1. După 10 de ani de nedreptate putem repara greșeala celor dinaintea noastră și să dăm dovadă că putem pune interesul comun înaintea orgoliilor politice, a transmis primarul Clotilde Armand.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Punctul central al întregii investiții îl constituie Hala Matache (Subsol + Parter), unde Primăria Sectoruluiu 1 va integra elemente din construcția originală și care va păstra destinația de piață agro-alimentară. Administrația locală a Sectoruluiu 1 și-a propus să atragă aici producătorii din jurul Capitalei”, precizează Primăria.

Acționarul majoritar GDF a cumpărat participația deținută de Fondul Proprietatea la Engie România cu 87 milioane euro CITEȘTE ȘI Acționarul majoritar GDF a cumpărat participația deținută de Fondul Proprietatea la Engie România cu 87 milioane euro

Pentru revitalizarea zonei din jurul pieței, Primăria Sectoruluiu 1 implementează cele mai bune modele din alte capitale europene. Vrem să construim zece spații comerciale (Subsol + Parter+ Terasă circulabilă), parcare subterană - 165 de locuri de parcare (12 locuri vor avea stații de încărcare electrică), locuri de parcare pentru biciclete, spații verzi, mobilier stradal adecvat stilului arhitectural, trotuare etc, mai arată comunicatul.

“După 10 de ani de nedreptate putem repara greșeala celor dinaintea noastră și să dăm dovadă că putem pune interesul comun înaintea orgoliilor politice. Am muncit foarte mult la faza birocratică a acestui proiect (început în 2021), dar în sfârșit studiul de fezabilitate și restul documentațiilor sunt gata. Acest proiect pe care l-am trimis pe masa consilierilor locali va permite dezvoltarea urbanistică a zonei pe termen mediu și lung. Am ținut cont de nevoile de modernizare ale întregului cartier și de cerințele de conservare a clădirilor de patrimoniu care dau farmec acestui oraș. Așa cum am spus în repetate rânduri, salvăm ce se mai poate salva din clădirile noastre reprezentative și reconstruim ce au dărâmat primarii care nu au dat doi bani pe patrimoniul acestui oraș. Nu contează că primarul Armand sau altcineva propune acest proiect de refacere a Halei și a întregii zone învecinate, contează ceea ce lăsăm moștenire, contează ca noi să demostrăm că se poate”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, scrie News.ro.

Toate pavilioanele pieței vor fi imobile cu o performanță energetică foarte ridicată, cu un consum de energie aproape egal cu zero. Important: accesul auto va fi interzis în interiorul întregii zone. Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Sectorului 1 a colaborat cu arhitecți de renume, cu membrii ai comunității din zonă, comercianții din piață și societatea civilă.

“Lansez aici un apel public către cetățeni, arhitecți, ONG-uri și politicieni din toate partidele: Haideți să reconstruim o parte din istoria orașului cu toată priceperea noastră! Suntem datori bucureștenilor să refacem o parte din istoria acestui oraș care a fost distrusă abuziv de fostele administrații locale”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

viewscnt
Afla mai multe despre
clotilde armand
buzești