Proprietarii de apartamente vechi încep să simtă presiune pe scăderea prețurilor. Și falimentul RADET are impact

Proprietarii de apartamente vechi încep să simtă presiune pe scăderea prețurilor. Și falimentul RADET are impact
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2019

În timp ce vechiul stoc locativ nu mai corespunde nevoilor și standardelor noilor generații, proprietarii de apartamente vechi încep să simtă presiune pe scăderea prețurilor, clienții orientându-se tot mai mult către ansamblurile noi de locuințe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”În contextul problemelor apărute cu principalul furnizor de apă caldă și încălzire în sistem centralizat, dar și inerentelor dezavantaje ale unui stoc învechit de locuințe, cererea în București pentru apartamente noi este în creștere”, spune Dora Pătrașcu, PR Manager Salonul Imobiliar București, adăugând: ”Știrea despre falimentul RADET probabil va genera o cerere clară pentru noile ansambluri care au finalizat apartamente în această toamnă”.

Centrul comercial deschis de NEPI Rockcastle în Sibiu, amendat de pompieri imediat după inaugurare CITEȘTE ȘI Centrul comercial deschis de NEPI Rockcastle în Sibiu, amendat de pompieri imediat după inaugurare

În timp ce, pentru mileniali, sunt importante designul și stilul de viață sănătos, pentru generația Z (tinerii născuți după 2000, care intră acum pe piața forței de muncă) contează conectivitatea și flexibilitatea.

Astfel, printre principalele criterii de selecție a noilor proprietăți sunt o zonă bine deservită de mijloace de transport în comun și accesul facil la numeroase facilități – zone verzi, școli, spitale, piețe și magazine. Totodată, contează o arhitectură contemporană și design funcțional, cu apartamente compartimentate eficient și spații de depozitare suficiente.

În plus, tinerii sunt dispuși să investească în achiziția unui nou apartament dacă respectiva proprietate poate fi mai apoi revândută ușor, în cazul în care proprietarii decid să se mute într-un alt oraș.

viewscnt
Afla mai multe despre
apartartamente noi
apartamente vechi