Proprietarul unuia dintre cei mai mari producători de aluminiu din Turcia, în asociere cu șeful diviziei de leasing a grupului auto Rădăcini, intră în liga mare a dezvoltatorilor cu proiecte de peste 700 de apartamente

Proprietarul unuia dintre cei mai mari producători de aluminiu din Turcia, în asociere cu șeful diviziei de leasing a grupului auto Rădăcini, intră în liga mare a dezvoltatorilor cu proiecte de peste 700 de apartamente

Halil Demir alături de localizarea proiectului său din Fundeni

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 22 sep 2022

Omul de afaceri turc Halil Demir, proprietarul grupului Burak Aluminyum, în parteneriat cu șeful diviziei de leasing financiar a grupului auto Rădăcini, intră în liga mare a dezvoltatorilor imobiliari din România cu mai multe proiecte ce totalizează peste 700 de apartamente, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Halil Demir a acumulat în București și împrejurimi peste 10 hectare de teren cu scopul dezvoltării de proiecte rezidențiale sub brandul Local. Alături de el, ca partener minoritar, a intrat și Ibrahim Bozkurt, general manager al Rădăcini Financial Services, divizie a grupului auto deținut de Ali Madadi.

Cei doi investitori au intrat, recent, în procedură de autorizare cu proiectul lor rezidențial LakeHill de pe malul lacului Fundeni, care are în componență trei blocuri a câte 12 etaje fiecare, adică circa 200 de apartamente și 2.000 de metri pătrați de spații comerciale la parter. Demir și Bozkurt dețin aici un teren de circa 6.800 de metri pătrați ce se învecinează cu noul proiect SunLake Residence al doctorului Adrian Stroilescu, manager al fondului american de investiții Highlander, și al lui Alexandru Mănăilă, fost consultant pe Wall Street. În apropiere au cumpărat teren și milionarii Spiru Mantu și Mihai Humă, proprietarii constructorului Arcada Company, care pot construi aici circa 1.400 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro.


Cel mai mare teren deținut de investitorii turci are o suprafață de 7,5 hectare și este amplasat pe Splaiul Unirii în Popești-Leordeni, aproape de complexul rezidențial Confort City – dezvoltat de familia Negoiță. Demir și Bozkurt au anunțat că sunt în faza de obținere a autorizației de construire pentru o primă etapă din acest proiect, denumit Vitan Riverside, care va avea o suprafață de circa 18.000 de metri pătrați, distribuită la două clădiri de patru etaje cu 160 de apartamente.
Vitan Riverside

Vitan Riverside


De asemenea, lângă parcul Pantelimon, cu deschidere la Lacul Lebăda, cei doi parteneri mai dețin un teren de 2,5 hectare pe care este prevăzută construcția unui complex rezidențial cu 250-300 de apartamente. Acest proiect se învecinează cu International School of Bucharest.

Ei mai au un mic teren în zona Satului Francez din nordul Bucureștiului pe care pot realiza un bloc cu câteva apartamente premium.

EXCLUSIV FOTO Virgil Călina flanchează Ramanda Nord cu două blocuri cu circa 200 de apartamente de lux, care vor beneficia de serviciile hotelului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Virgil Călina flanchează Ramanda Nord cu două blocuri cu circa 200 de apartamente de lux, care vor beneficia de serviciile hotelului

Grupul Burak, gestionat de Halil Demir, a finalizat peste 1.000 de apartamente în Turcia, potrivit propriilor anunțuri. Grupul a început să producă foi de aluminiu în districtul Bayrampasa din Istanbul în 1984. Baza fabricii din orașul Luleburgaz, unde își desfășoră astăzi activitatea grupul turc, a fost pusă în 2003 și s-a extins până a ajuns în 2013 la o suprafață de 45.000 de metri pătrați, după ce a intrat în grup și producătorul Aksan Aluminyum. Produsele fabricii sunt exportate în 49 de țări, inclusiv România.

Peste 27.000 de noi locuințe se aflau la începutul acestui an în construcție în București și împrejurimi, acesta fiind cel mai mare volum din istoria recentă. Numărul caselor și apartamentelor finalizate în București și Ilfov în primul trimestru din 2022 a crescut cu 43% față de perioada similară din 2021, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Numărul ridicat de tranzacții a făcut ca primul semestru din 2022 să fie al doilea cel mai bun semestru din istoria pieței din punct de vedere al numărului de locuințe vândute în București și Ilfov, cu aproximativ 30.350 de tranzacții, în creștere cu 16,6% față de perioada similară din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
halil demir
ibrahim bozkurt
burak aluminyum
radacini