România este printre țările UE cu cele mai modeste creșteri ale lucrărilor de construcții, în luna martie

România este printre țările UE cu cele mai modeste creșteri ale lucrărilor de construcții, în luna martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2021

Lucrările de construcții în România au înregistrat o creștere de doar 0,8%, în luna martie 2021 comparativ cu luna februarie 2021, aceasta fiind una din cele mai modeste creșteri înregistrate în rândul statelor membre UE, arată datele publicate de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comparativ, în zona euro lucrările de construcții au consemnat în luna martie, comparativ cu luna februarie, un avans de 2,7%, iar în UE au înregistrat o creștere de 2,2%. Eurostat precizează că statele membre UE în care lucrările de construcții au înregistrat cel mai puternic avans, de la o lună la alta, sunt: Ungaria (11,5%), Germania (10,8%) și Slovacia (9%), scrie Agerpres.

EXCLUSIV SIF Banat – Crișana, în discuții avansate pentru vânzarea platformei IMGB la un preț uriaș. Cea mai mare parte ar putea fi cumpărată de Prime Kapital, urmat de Kaufland, Lidl și Carrefour. Cea mai mare tranzacție cu teren din istorie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SIF Banat – Crișana, în discuții avansate pentru vânzarea platformei IMGB la un preț uriaș. Cea mai mare parte ar putea fi cumpărată de Prime Kapital, urmat de Kaufland, Lidl și Carrefour. Cea mai mare tranzacție cu teren din istorie

Situația este identică în ritm anual, în martie 2021, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, lucrările de construcții au crescut cu 18,3% în zona euro și cu 14,9% în Uniunea Europeană. Și în acest caz, România se situează printre țările unde lucrările de construcții au înregistrat cele mai modeste creșteri, cu un avans de 0,9%. Comparativ, lucrările de construcții au crescut cu 74,5% în ritm anual în Italia, cu 46,3% în Franța și cu 36,3% în Belgia.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Național de Statistică (INS), în România, volumul lucrărilor de construcții a crescut, în primele trei luni din acest an, față de perioada similară din 2020, ca serie brută cu 1,2%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a scăzut cu 1,2%.

Conform INS, volumul lucrărilor de construcții a crescut, în martie 2021 comparativ cu februarie 2021, ca serie brută cu 36,6%. Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a urcat cu 0,8%, creștere înregistrată la lucrările de construcții noi (+4,4%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+2,5%).

De asemenea, volumul lucrărilor de construcții ca serie brută a crescut pe total cu 2,2%, în martie 2021 comparativ cu martie 2020. Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total cu 0,9%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
construcții
eurostat