România, lider detașat în UE la creșterea lucrărilor de construcții și în luna septembrie

România, lider detașat în UE la creșterea lucrărilor de construcții și în luna septembrie
scris 19 nov 2020

Lucrările de construcții în România au înregistrat o creștere de 17,3%, în luna septembrie 2020 comparativ cu aceeași lună din anul anterior, acesta fiind cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre UE, arată datele publicate, joi, de Eurostat.

În timp ce în România, lucrările de construcții au înregistrat o creștere de două cifre în ritm anual, la fel ca și în luna august, în zona euro lucrările de construcții au consemnat în luna septembrie un declin anual de 2,5%, iar în UE au înregistrat o scădere de 2,7%, scrie Agerpres.

România - pe ultimul loc în Uniunea Europeană după ponderea locuințelor cu toaleta în interior CITEȘTE ȘI România - pe ultimul loc în Uniunea Europeană după ponderea locuințelor cu toaleta în interior

De la o lună la alta, în septembrie 2020, comparativ cu luna anterioară, lucrările de construcții au scăzut cu 2,9% în zona euro și cu 2,5% în Uniunea Europeană. Și în acest caz, România se situează printre țările unde lucrările de construcții au înregistrat cele mai mari creșteri, de la o lună la alta, cu un avans de 1,7%, fiind devansată doar de Slovenia, cu un avans de 2,6%.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Național de Statistică (INS), în România, la nivelul lunii septembrie 2020, comparativ cu septembrie 2019, volumul total al lucrărilor de construcții s-a majorat atât ca serie brută (+18,7%), cât și ca serie ajustată (+19,2%), ca urmare a activităților rezultate în lucrările de reparații capitale (+83,4%, respectiv +78,2%) și al lucrărilor de întreținere și reparații curente (+16,7%, respectiv +18,8%).

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
constructii